Video: Ken Block znova v akciji prvič s povsem novim avtomobilom in v eminentni družbi

Video se splača pogledati že zaradi zbirke vozil, ki so jo pri Audiju zgolj za ta video nabrali skupaj in pripeljali čez lužo.

Video: Ken Block znova v akciji prvič s povsem novim avtomobilom in v eminentni družbi (foto: Audi) Audi
26. 10. 2022

Ken Block in njegova serija Gymkhana – ter vsi derivati, vključno s Climbkhano – so prava paša za oči, ameriškemu dirkaču pa vsakič znova uspe ustvariti pravi spektakel. Še posebej se je marsikomu vtisnil v spomin del, v katerem je Block zaprl del ameriškega mesta San Francisco in med drugim vozil slalom med tramvaji ter preskakoval slovite griče. Tokratni podvig pa je tistega še nekoliko presegel, vsaj po spektakularnosti.

V zadnji epizodi se je namreč 'lotil' mesta bleščečih luči in prestolnice igralništva Las Vegasa. Podviga se je lotil s povsem novim dirkalnikom, ki ga je posebej zanj naredil Audi. Gre za unikatni električni dirkalnik Audi S1 Hoontron, sicer poklon Audijevemu dirkalniku za Pikes Peak izpred skoraj štirih desetletij, dva elektromotorja, ki ga poganjata, pa sta razlog, da je tokratni del serije poimenovan Electrikhana.

Pri tem je Audiju in Blocku uspelo nemogoče, saj so uspeli zapreti del znamenitega Stripa. Z atraktivnim dirkalnikom se je zato zapeljal mimo vseh najbolj prepoznavnih hotelov, vključno z MGM Grand, Ceasar's Palace, video pa je začel v garaži pod repliko Eifflovega stolpa. Celoten video, dolg slabih deset minut, si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Da se je Ken Block tokratnega izziva lotil s pomočjo elektrike, bo sicer zmotilo marsikoga, saj je ropot štirivaljnika nadomestilo cviljenje elektromotorjev in pnevmatik. So pa zato pri Audiju vseeno poskrbeli za nekaj atraktivnih elementov, saj so v video med drugim postavili tudi legendarne dirkalnike, kot je par prototipov R10 iz Le Mansa, dirkalnega Quattra in kopico drugih ikon. Ogled videa je zato tudi za ljubitelje bencinskih športnikov vsekakor obvezen.