Video: Mercedes-Benz razred C iz leta 1993 se prelevi v novinca za leto 2019

V 35-sekundnem oglasu Mercedesovi tehniki starega Mercedesa posodobijo z najnovejšimi komponentami kar med vožnjo po avtocesti.

Video: Mercedes-Benz razred C iz leta 1993 se prelevi v novinca za leto 2019 (foto: Daimler) Daimler
8. 10. 2018

Mercedes-Benz je prvo generacijo razreda C, s katero je nadomestil enega od najprepoznavnejših avtomobilov znamke, model 190 E, predstavil pred natanko četrt stoletja in kljub poplavi športnih terencev še naprej ostaja pomemben člen ponudbe vozil znamke.

Če gre verjeti Mercedesu, je bil razred C že ob svojem prihodu na trg eden izmed najnaprednejših avtomobilov na trgu, ta status pa je obdržal tudi v vseh prihodnjih generacijah. Kako je potekal razvoj od prve generacije do danes, je nemško podjetje prikazalo v pred dnevi predstavljenem videu, v katerem so kar med vožnjo opravili preobrazbo iz starega razreda C v aktualno generacijo, ki je na začetku letošnjega poletja doživela manjšo osvežitev na področju oblike in asistenčnih sistemov.

Čeprav gre za odlično opravljeno animacijo, pa je jasno, da je Mercedes v oglasu uporabil vsaj dva avtomobila. Ne nazadnje je namreč razred C v aktualni podobi za 18 centimetrov daljši kot njegov izvirnik iz leta 1993, nekoliko daljša pa je tudi medosna razdalja novinca. Ne glede na to pa gre za izredno zanimiv oglas, ki pa ga je Mercedes namenil le ameriškim gledalcem in bodočim kupcem.