Video: pri Renaultu so si krepko privoščili Teslo

Tesla po petih letih od predstavitve končno začenja proizvodnjo električnih tovornih vozil, v tem času pa so jih prehiteli že številni. Tudi Renault.

Video: pri Renaultu so si krepko privoščili Teslo (foto: Renault) Renault
3. 11. 2022

Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla je ravno v fazi lansiranja prve generacije svojega težko pričakovanega polpriklopnika, poimenovanega Semi. Zanj se že ogrevajo številna podjetja, ki sicer potrebujejo velike flote tovrstnih vozil, kar je vsekakor voda na mlin Tesli, slednja pa je ob tem že razkrila, da bo prva vozila dobil Pepsi. So pa nova tovorna vozila že predmet zbadljivk nekaterih uveljavljenih imen na področju proizvodnje tovornih vozil.

Preberite še: Po treh letih zamude Teslin tovornjak končno v proizvodnjo. Musk razkril, kdaj in kdo bo dobil prvega

In če običajno do oglaševalskih vojn med avtomobilskimi proizvajalci prihaja v ZDA, se zadnja kuha v Franciji. Zanjo so odgovorni pri Renaultovem oddelku tovornih vozil. Tam so namreč pripravili zabaven oglas, ki se v prvi vrsti norčuje predvsem iz dejstva, koliko časa so pri Tesli potrebovali, da električni polpriklopnik – kupcem še ni bil dostavljen niti en primerek – predstavijo trgu.

V oglasu lahko vidimo plakaterja, ki na oglasni pano nalepi oglas za Tesla Semi s pripisom, da gre za prihodnost tovornega prometa. Pri Renaultu so ob tem zapisali, da „so nekateri, ki dajejo velike obljube“ in da „obstajajo drugi, ki že nabirajo kilometre.“ Video si sicer lahko ogledate v spodnji povezavi, zbadljivka, ki so jo pripravili, pa je pravzaprav povsem na mestu.

Renaultovi električni tovornjaki modelov E-Tech D in E-Tech D Wide ter lahki dostavniki E-Tech Master naj bi namreč do danes prevozili že več kot dva milijona kilometrov.