Video: S formulo po avtocesti; češkega Raikkonena še vedno iščejo

Voznik rdečega dirkalnika je ob tem vozil (presenetljivo) po predpisih; če seveda izvzamemo nakazovanje namere menjave voznega pasu.

Video: S formulo po avtocesti; češkega Raikkonena še vedno iščejo (foto: Youtube: Zprávy Příbram) Youtube: Zprávy Příbram
13. 9. 2019

Vsi smo že kdaj pomislili, kako bi bilo, če bi se z dirkalnim avtomobilom odpravili na odprto cesto oziroma avtocesto. Morda bi to celo storili s formulo, kar pa je seveda v nasprotju z vsemi predpisi, ne glede na to, kje na svetu ste. A neki Čeh se očitno na to požvižga. Včeraj se je namreč na spletu pojavil video posnetek s tamkajšnje avtoceste, po kateri se je nek posameznik, očitno navdušenec Kimija Raikkonena (dirkalnik je bil obarvan v rdečo barvo in s številko sedem na zadnjem krilcu).

No, čeprav se zdi tako, pa vendarle ne gre za pravi Ferrarijev dirkalnik formule 1, temveč za dirkalnik serije GP2 izpred nekaj sezon (kar pa seveda ne zmanjša drznosti poteze). Identiteta dirkaškega navdušenca zaenkrat ostaja neznana, ga pa zaradi omenjenega posnetka že išče tudi policija, pri čemer naj bi mu grozila relativno nizka kazen zaradi ogrožanja varnosti ostalih udeležencev v prometu. Ta naj bi znašala le nekje med 200 in 400 evri. Pri nas bi bil ta znesek verjetno še precej večji – seveda, če bi ga oblastem uspelo ujeti. Morda bi pri tem lahko omagal tudi voznik Chevrolet Corvette, ki je drznega voznika spremljal pri njegovem podvigu.