Video: Taborniška kuhinja v prtljažniku električnega Peugeota iON

V prtljažniku, ki ima precej manj kot 200 litrov, je skoraj vsa potrebna oprema za vikend v naravi.

Video: Taborniška kuhinja v prtljažniku električnega Peugeota iON (foto: Saša Kapetanovič) Saša Kapetanovič
12. 3. 2018

Vas je že kdaj zamikalo, da bi se za vikend odpravili na taborjenje ali oddih v naravi, pa nimate pravega avtomobila za to, najem kombija ali celo avtodoma pa je predrag? Ena izmed rešitev je bivalna prikolica, a tudi najem te nekaj stane, lastiti si svojo pa potem postane že vprašanje prostora. Ena izmed rešitev je seveda kampiranje v šotoru, ki pa v svojem bistvu ponuja le prenočišče, medtem ko je za druge stvari, kot so sanitarije in kuhinja, treba poskrbeti.

Morda bo za navdih komu pri reševanju druge težave, torej kuhinje, prav prišla ideja na Slovaškem živečega Novozelandca Gavina, ki je v kuhinjo predelal kar prtljažnik svojega avtomobila. A če ste pomislili, da gre za kakšen karavan, ste se zmotili, saj je za osnovo uporabil Peugeotovega električnega malčka z zgolj 166 litri prostora v prtljažniku.

Jasno je, da je prostora v prtljažniku v trenutku zmanjkalo, poleg tega pa kuhinja še vedno ni prav razkošna. Vseeno mu je vanjo uspelo vgraditi klasično kuhinjsko korito s tekočo vodo, plinski štedilnik z enim kuhalnim mestom in celo miniaturni hladilnik, poleg tega pa je še vedno ostalo dovolj prostora za dve omari, v katerih ima shranjeno posodo in druge potrebščine.

Glede na to, da je kuhinjo vgradil v precej majhen avtomobil, bo za udobno kampiranje nemogoče spati na sedežih, zato bo na zadnji klopi skupaj z drugimi potrebščinami svoj prostor našel tudi šotor. Vsekakor pa gre za idejo, ki bi jo bilo mogoče z malo znanja in orodja realizirati v enem vikendu. Lahko pa seveda posnemate idejo Nizozemca, o katerem smo pisali jeseni, ki je vso idejo prenesel nekaj ravni višje in v pravi avtodom spremenil kar star dvonadstropni avtobus.