Volvo uvaja brezplačno vleko za vsa svoja vozila, ne glede na starost

Pogoj pa je, da bo vozilo odpeljano v uradno Volvovo servisno delavnico.

Volvo uvaja brezplačno vleko za vsa svoja vozila, ne glede na starost (foto: Volvo) Volvo
12. 6. 2019

Vozila znamke Volvo veljajo za bolj zanesljive na trgu. Ne nazadnje je avtomobil z največ kilometri na svetu – več kot pet milijonov jih je naredil primerek iz New Yorka – ravno Volvo P1800, za katerega je mogoče trditi, da je celo preživel svojega lastnika. Tega se pri Volvu seveda zavedajo, zato zdaj nekako prevzemajo odgovornost, če se vendarle zgodi okvara, to pa bodo storili prek programa Tow for Life.

Volvo že zdaj za vse nove avtomobile z veljavno garancijo, ki na cesti doživijo okvaro, omogoča brezplačno vleko do avtomobilske delavnice, zdaj pa bo prek omenjenega programa to storitev omogočil tudi voznikom vseh njihovih vozil, ne glede na letnik. Z omenjeno storitvijo dopolnjujejo že obstoječi možnosti pomoči in asistence pri urejanju dokumentacije ter fotografiranju prometne nesreče ter dosmrtne garancije na nekatere nadomestne dele.

Storitev (za zdaj) le v ZDA

»Tow for Life zagotavlja, da v primeru okvare voznik dobi pomoč, ne glede na to, kako star je njegov avto,« pojasnjuje Scott Doering, vodja oddelka za odnose z javnostmi pri Volvo ZDA. »S tem se v odnosu do vseh naših strank zavezujemo, da bodo za njihove avtomobile poskrbeli Volvovi strokovnjaki, ki bodo za popravilo uporabili originalne nadomestne dele. To bo na eni strani pospešilo proces popravila, hkrati pa bodo vozniki prepričani o tem, da je bilo popravilo narejeno korektno in pravilno.«

Vleka vozil bo tako omogočena le tistim posameznikom, ki svoje avtomobile zaupajo uradnim servisom, ne pa lastnim strokovnjakom, kar pa je seveda s stališča Volva povsem razumljivo. Je pa za konec treba omeniti, da je storitev za zdaj na voljo le voznikom v ZDA, medtem ko o tem, da bi brezplačno vleko uvedli v Evropi, za zdaj še ni govora.