Wayne Rooney morda ni najbolj zvest soprog, zato pa je toliko bolj zvest temu avtomobilu

Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney je poleg svojih dosežkov na nogometnih zelenicah znan tudi po svojih skokih čez plot, ki mu jih je, na njegovo srečo, soproga oprostila. Če mu to ne gre najbolje od rok, pa je zato toliko bolj zvest svojemu staremu avtomobilu. 

Wayne Rooney morda ni najbolj zvest soprog, zato pa je toliko bolj zvest temu avtomobilu (foto: Profimedia) Profimedia
30. 10. 2022

Angleški nogometni reprezentant Wayne Rooney je svojo nogometno pot začel pri Evertonu, pred dvajsetimi leti pa je za modri klub iz Liverpoola dosegel svoj prvi zadetek.

Klubu z Goodison Parka je ostal zvest do 2004, ko je prestopil k rdečim vragom iz Manchestra (leta 2017 je v dresu nekdanjega kluba odigral še eno sezono).

Zvezdniški status si je prislužil že v vrstah Evertona, kjer je ob svojem rojstnem dnevu v dar prejel avtomobil Ford Ka. Ker še ni bil polnoleten in ni imel izpita, je moral nekaj dni počakati, zato pa je toliko bolj navdušen sedel za volan, ko je izpolnil vse vozniške obveznosti.

Kot je nekoč zaupal medijem, je Ford Ka-ja vozil do leta 2004, ko je zapustil vrste Evertona.

Preberite si še: Na dražbi se bo znašel avtomobil tega glasbenega zvezdnika, izkupiček pa bodo v celoti namenili za pomoč Ukrajini

V svoji nogometni karieri je nanizal kar nekaj uspehov in dosežkov, s prisluženim denarjem pa si je privoščil tudi zavidanja vredno zbirko avtomobilov. Bentleyju, BMW i8, Astonu Martinu in Audiju Q7 pa družbo še vedno dela njegov modri Ford Ka. Kot je nekoč dejal Rooney, ga prav ta opominja na to, od kod prihaja.