Z aplikacijo je odklenil tuj avto in se z njim odpeljal. Uganite, katere znamke je bil ...

Si predstavljate, da na parkirišču s telefonom odklenete avto in se z njim odpeljete, ko pridete po otroka v šolo, pa ugotovite, da ta avto sploh ni vaš? Točno to se je zgodilo Kanadčanu.

Z aplikacijo je odklenil tuj avto in se z njim odpeljal. Uganite, katere znamke je bil ... (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2023

Rajesh Randew, Kanadčan iz Vancouvra, je bil neprijetno presenečen, ko je na parkirišču z aplikacijo odklenil svojo Teslo 3 in se z njo odpeljal po otroka v šolo. Ker se mu je mudilo, zamenjave ni ugotovil takoj.

Nato je le ugotovil ...

Vmes je dobil sms, ki se je glasil: "Hej Rajesh, ali voziš Teslo 3?" Nanj se v naglici ni preveč oziral, je pa začel opažati nekatere nenavadne stvari, kot je bilo počeno steklo, o katerem pa ne on ne njegova žena, ki jo je poklical, nista vedela nič. Ko je pred šolo izstopil iz avtomobila, je ugotovil, da je avto na drugačnih platiščih, kot so njegova. Takrat je poklical pošiljatelja sporočila in skupaj sta ugotovila, kaj se je zgodilo.

Tu pa se zgodba še ne konča. Kot pišejo pri Motor 1, je Randew namreč lahko s Teslino aplikacijo še enkrat odklenil avto in se z njim odpeljal nazaj na parkirišče, kjer sta si možakarja v smehu izmenjala avtomobila. O dogodku je obvestil tudi policijo, ki pa zaradi tega, ker ni bila povzročena škoda, ni ukrepala, je pa po elektronski pošti z video dokazom o dogodku obvestil tudi Teslo.

In kako so ukrepali Muskovi?

Niso (še), saj je bil njihov nabiralnik elektronske pošte za Severno Ameriko poln in je Rajesh Randew dobil zgolj obvestilo, da sporočilo ni bilo dostavljeno. Dejstvo je, da lahko take napake v programski opremi privedejo do precej hujših posledic, kot je le taka "nedolžna" zamenjava avtomobilov, tako da bi Tesla tu zagotovo morala ukrepati na širši ravni.

Preberite še: To so nove cene goriv! Za koliko bomo tankali sedaj?