Zakaj bi spali v hotelu, če lahko kar na strehi športnika

Nočitev na Porscheju: strešni šotor z udobnim ležiščem za pet tisočakov, ki je primeren za uporabo skozi vse leto.

9. 9. 2022

Kampiranje je spet v modi in v zadnjem času se je povečala predvsem priljubljenost avtomobilskih strešnih šotorov. Zdaj imajo takšen prenočitveni »objekt« tudi pri Porscheju, kjer ponujajo dvoposteljni strešni šotor s trdim ohišjem z dvema plinskima blažilnikoma. Šotor ima dve stranski in strešno okno in je primeren za uporabo vse leto. Namestiti ga je mogoče na osnovni strešni transportni nosilec modelov 911, Macan, Cayenne, Panamera in Taycan.

Ležalna površina z vzmetnico iz penaste snovi v raztegnjenem stanju meri 210 krat 130 centimetrov. Tkanina za šotor, raztegnjena s štirimi vzmetnimi palicami, je sestavljena iz zračnega bombažnega materiala, notranjost je podložena z izolacijsko, prešito podlogo v svetlo sivi barvi. Na koncu pri prostoru za glave je upodobljena silhueta gore, na straneh silhueta modela 911 in na njej natisnjen napis Porsche.

Konstrukcija z vodoodbojnimi zadrgami in ločenim nadstreškom je odporna proti dežju, pred komarji in svetlobo ščitita mreža proti mrčesu in dodatna zatemnitev. Zložljiva teleskopska lestev je vgrajena v dno, najvišja hitrost s šotorom na strehi je omejena na 130 kilometrov na uro. Strešni šotor Porsche bo na voljo predvidoma od novembra za 4.980 evrov. V prihodnosti bodo ponudili še več dodatkov, med drugim notranji šotor, termo odejo, regal za čevlje in torbo.