Želite postati vloger? Tukaj je pet nasvetov, ki se jih morate držati

Nasvete za pripravo vloga je pripravil Saša Kapetanovič, ki bo o tem spregovoril tudi na bližnji blogerski konferenci.

Želite postati vloger? Tukaj je pet nasvetov, ki se jih morate držati (foto: Atmosferci) Atmosferci
27. 10. 2019

Izdelava vloga se zdi s pametnimi telefoni in zmogljivimi kamerami, ki so na voljo na vsakem koraku, preprosta in vzbuja vtis, da se lahko tega vsakdo loti.  A določena pravila je pri pripravi zanimivega vloga vseeno potrebno upoštevati. Zanimiva tematika in dar govora namreč še nista dovolj, da bi dober vlog ločila od povprečnega.

Skrivnosti tega, kako pripraviti kvaliteten vlog, nam je razkril naš urednik, sicer pa tudi član trojice, združene pod imenom Atmosferci, Saša Kapetanovič.

1. Preden začnete snemati, razmišljajte o vsebini

Pomembno je, da najdete svojo nišo, svoj koncept in svojo pot. Naj bo vaša vsebina izvirna. Lahko povzema nek uveljavljen koncept, a ji dodajte še nek del sebe. Preden začnete snemati, si v glavi izdelajte scenarij ter vrstni red kadrov in prehodov.

2. Predpriprava

Pred snemanjem si pripravite zapiske, poizvedujte, googlajte ... Zapiske sestavite po alinejah in se jih v videu držite tako, da pomembne podatke pravilno poudarite, vmesno mašilo pa nadomestite s svojim slengom.

3. Osnove kompozicije

Vedno kadrirajte tako, da ustvarite neko kompozicijo. Videu dodajte globino. Če sebe postavljate v prvi plan, je dobro, da je nekje v ozadju objekt, katerega predstavljate. Če je to avto, se mu ne približujte preveč. Pogosto menjajte kadre, ker je dinamika zelo pomembna.

4. Montaža

Če je montaža dobra, naredi povprečno vsebino odlično. In obratno.
Poleg menjave kadrov je namreč tudi montaža pomembna pri narekovanju dinamike videa. Če želite pozornost gledalca, je pomembno, da so kadri kratki in polni informacij. Toda pazite, gledalcu dajte tudi priložnost, da se spočije. Že med snemanjem razmišljajte o vmesnem dodatnih posnetkih, ki naj jih prekriva dobra glasbena podlaga.

5. Samozavest in nasmeh

Bodite vi, bodite vi in še enkrat - bodite vi. Ko bo vaš fokus le na tem, da resnično sproščeno govorite in razlagate pred kamero ter se ne obremenjujete z videzom in kretnjami, takrat bo nastop naraven in prepričljiv.

Upoštevanje zgornjih nasvetov bi vam torej lahko pomagalo pri izdelavi svojega, morda tudi prvega vloga, za kar pa vam dajemo tudi dober razlog. Še vedno, vse do četrtega novembra imate namreč čas, da posnamete vlog na temo avtomobila, motorja ali kateregakoli drugega prevoznega sredstva in ga naložite na katerega od družbnih omrežij, ob tem pa dopišete:  #blogerskakonferenca2019.

Ni nujno da gre za vaše vozilo, ni pomembna niti starost ali znamka, le da bo zanimivo! Z malo sreče boste namreč za 10 dni v uporabo dobili novega Renault Kadjarja. Veselo na delo.

Renault Kadjar

Saša in Atmosferci bodo o vlogih spregovorili tudi na bližnji blogerski konferenci 5. novembra. Več o PROGRAMU si preberite tukaj.