Počitnice v popolni svobodi in z retro slogom

Citroën bo prihodnje leto začel s prodajo stilsko predelanega avtodoma na osnovi modela Space Tourer.

28. 8. 2023

Zanimanje za počitnikovanje z avtodomi še naprej narašča, čeprav se v primerjavi s prejšnjimi leti kažejo prva znamenja ohladitve. Med tistimi, ki te dni razstavljajo na salonu počitniških vozil v Düsseldorfu, je tokrat tudi Citroën s serijsko izvedbo lani prikazane študije, ki jo napovedujejo kot združevanje sodobnega avtodoma in lastnosti proslavljenega dostavnika Type H. Novincu so nadeli oznako Citroën Type Holidays in naj bi ga prihodnje leto vključili v redno prodajo.

 Največja posebnost Holidaysa je retro dizajn italijanskega proizvajalca karoserij Caselani, kjer so zunanjost Space Tourerja »oblekli« v znamenit videz valovitega železa, v značilni sivi barvi. Je pa francoski avtodom tudi malo slovenski; za notranjo opremo je namreč poskrbelo slovensko podjetje Bravia, ki je vgradilo dva vrtljiva prednja sedeža in zložljivo dvosedežno klop, ki se raztegne v ležišče za dve osebi. V dvižni strehi, ki so jo prav tako vgradili pri Bravii, sta še dve spalni mesti. Kuhinja, prav tako v retro videzu baroka, je opremljena s štedilnikom, pomivalnim koritom in hladilnikom, opremo pa dopolnjujeta zložljiva miza in grelec.

Pri Citroënu pravijo, da je avtodom s svojo svojo retro zunanjostjo in moderno notranjostjo idealen spremljevalec za elegantne počitnice v popolni svobodi.

Preberite še: Volkswagen si je na novo zamislil Californio in - navdušil

BONUS VIDEO: Ko izbira opreme pri avtomobilu naredi ključno razliko …