Avtomobilski zbiratelj zaradi opeklin v bolnišnici, to so doslej znane informacije

15. 11. 2022 | Jure Šujica
Deli

Za opekline naj bi bil kriv ogenj, ki je izbruhnil med brkljanjem po enem izmed avtomobilov.

Jay Leno velja za enega najbolj prepoznavnih televizijskih obrazov, pa tudi za enega največjih avtomobilskih zbirateljev na svetu. Njegova zbirka zajema najrazličnejše avtomobile od parno gnanih vozil izpred več kot stotih let do Mclarna F1 in enega izmed zgolj desetih primerkov Ford Festive Shoguna. Znano je tudi, da v njegovi garaži ne boste našli nobenega Ferrarija. Razlog za to je, kot je nekoč sam dejal, v odnosu, ki ga ima italijanska znamka do svojih strank.

Priljubljeni 72-letnik pa je včeraj končal v bolnišnici. Domnevno je med brkljanjem po enem izmed svojih avtomobilov povzročil požar, ki je zajel levo polovico njegovega obraza. Opekline, ki jih je utrpel, naj bi bile precej hude, vseeno pa naj pri tem ne bi utrpel poškodb levega ušesa ali očesa.

Preberite še: Naša novinarka je iz prve roke izvedela, kakšen voznik je Jay Leno

Čeprav njegovo življenje ni ogroženo, v kakšnem stanju je, in opekline katere stopnje je utrpel, pa ni znano, naj bi ostal v bolnišnici še vsaj kak teden ali dva. Tako naj bi tudi že odpovedal vse dejavnosti, ki jih je imel na sporedu, do nadaljnjega pa svojih oboževalcev tudi ne bo mogel razvajati z novimi vsebinami na svojem kanalu YouTube, kjer si je s predstavljanjem svojih avtomobilov in druženjem z drugimi navdušenci ustvaril precejšnjo mrežo sledilcev.

Kateri avtomobil je bil udeležen v nerodni nesreči, sicer ni znano, prav tako ameriški mediji ne poročajo o kakršnemkoli večjem požaru (garaža, v kateri hrani svoje avtomobile, je tudi na zuaj povsem nepoškodovana, kar je razvidno iz zgornje fotografije), zaradi česar se zdi, da Leno, ki se je že oglasil iz bolnišnice, oziroma njegova zbirka okrog 180 vozil verjetno ni utrpela večje materialne škode.