Kapetan slovenske reprezentance gre "na polno" tako na igrišču kot pri avtomobilih

Luka Dončić in njegovi soigralci v reprezentanci danes začenjajo svetovno košarkarsko prvenstvo na Japonskem. Čeprav je v njihovih mislih trenutno le Venezuela, smo mi pogledali v garažo prvega zvezdnika svetovnega prvenstva.

Kapetan slovenske reprezentance gre "na polno" tako na igrišču kot pri avtomobilih (foto: Profimedia) Profimedia
26. 8. 2023

Najboljši slovenski košarkar ne skriva svoje ljubezni do avtomobilov. Luko Dončića so pred kratkim ujeli z novim jeklenim konjičkom, ki je pritegnil veliko pozornosti. Na domačo tekmo proti ekipi Atlanta Hawks se je pripeljal z vozilom, vrednim vsaj 150.000 evrov (odvisno od specifikacij). Mnogi so ga poimenovali kar 'tank'. 

Gre za šestkolesni avtomobil, poimenovan Apocalypse 6X6 Hellfire, oziroma Jeep Wranglerja, ki so ga pri podjetju Apocalypse opremili z dodatno osjo (in temu primerno podaljšali) ter mu nadeli kopico karoserijskih dodatkov, zaradi česar se zdi, da je res primeren za morebitno apokalipso.

Podjetje Apocalypse je sicer specializirano prav za tovrstne predelave, v njihovem katalogu je poleg Wranglerja mogoče izbirati tudi med Fordom Broncom, Mercedesom razreda G in drugimi modeli terencev oziroma poltovornjakov. Model Hellfire ima sicer v svoji zbirki tudi Jay Leno.

Na parkirišču so 23-letnika ujeli paparaci, ki so ga vprašali, ali se na tak način pripelje na tekmo. Dončić se jim je nasmehnil in odgovoril: "Moram se." Posnetek srečanja s paparaci se je znašel na družbenih omrežjih, kjer mnogi občudujejo nov avto. Slovenski zvezdnik je kasneje z Dallasom doživel tretji zaporedni poraz. 

To pa še zdaleč ni njegov prvi prestižni avto

Avgusta 2021, na dopustu po olimpijskih igrah, so Dončića ujeli na Krku z avtom prestižne znamke. Sedel je v Lamborghini Urus Mansory, vreden približno 420.000 evrov. Poleg tega so ga v preteklosti že ujeli tudi v Porscheju Panameri, Chevroletu Camaru in Porscheju 911 Turbo S.

Preberite še: Prihaja zadnji počitniški konec tedna. Se nam obeta prometni kolaps?

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor