Ducati Monster 30 Anniversary - jubilejna serija ne bo zelo velika, bo pa zares posebna!

Letos mineva natanko 30 let, od kar je Ducati s predstavitvijo svojega modela M900, v segmentu slečenih motociklov postavil številne nove standarde. Rodil se je Monster, do danes pa so jih kupcem izročili že več kot 350.000.

Ob jubileju so pri Ducatiju pripravili omejeno serijo Monstrov, od katerih bo imel vsak tudi ploščico z zaporedno serijsko številko ter certifikat o avtentičnosti modela. Za jubilejno serijo so izbrali kombinacijo barv, ki so jo poimenovali 'tricolore', gre pa seveda za barve italijanske zastave. Močno so izpostavili tudi številko 30, tako da prav posebnih težav pri prepoznavanju tega modela ne boste imeli.

ducati

Seveda pa pri jubilejni seriji tako pomembnega motocikla ne gre samo za barve. Poleg slednje ima Monster 30 Anniversary tudi kovana platišča v zlati barvi, ki so v primerjavi s standardnimi lažja za dobra dva kilograma, s tem pa naj bi bila še izboljšana že tako ali tako vrhunska vodljivost in odzivnost motocikla. Za piko na I so dodali še nastavljivo Ohlinsovo vzmetenje in radialno vpete zavore Brembo Stylema. Z vsemi temi vrhunskimi komponentami se je jeziček na tehntnici ustavil pri 184 kilogramih, kar pomeni, da ne gre samo za vrhunsko opremljenega Monstra, pač pa tudi za najlažjega serijskega Monstra doslej.

ducati
ducati

ducati

Preberite še: Je vredno na bencinsko črpalko zaviti že danes? Tukaj so napovedi za cene naftnih derivatov

BONUS VIDEO: Audijev tehnološki pionir zdaj še bolj izstopa, vendar na nepričakovan način!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol