Premiera: Kar 50 let zgodovine zapakirane v en sam motocikel

26. 10. 2021 | Matjaž Tomažič
Deli

Nostalgija in tradicija sta vrednoti, ki v svetu motociklov nosita prav posebno težo. In zdi se, da vse to v en paket najbolje zapakira Ducati.

Ducati Scrambler 1100 Tribute Pro pravzaprav sploh ni nov model, pač pa zgolj različica velikega Scramblerja. Vseeno pa si upam trditi, da bo prav Tribute Pro v prihodnji sezoni najbolj iskan in zaželen Scrambler. Razlog? Zgodba.

Ducati bo prihodnje leto obeležil 50-to obletnico od predstavitve njihovega prvega motocikla, ki ga je poganjal dvovaljni V, oziroma bolje rečeno L (kot med valjema meri 90 stopinj) agregat. Ducati 750 GT je na trg prišel leta 1972, med ljubitelji pa je še posebej iskan rumeni 750 Sport.

Novi Tribute Pro je torej mehansko in tehnično enak modelu Dark Pro, je pa zato obarvan v posebno 'Giallo Ocra' barvo, ki je seveda enaka kot tista iz leta 1972. Dodatno je okrašen še z Ducatijevim logotipom iz 70-ih let. Če slučajno niste vedeli, ta legendarni logotip je za Ducati oblikoval eden najbolj znanih oblikovalcev avtomobilov Giugiaro. Za piko na I so pri Ducatiju poskrbeli še z rjavim usnjenim sedežem in črnimi platišči z žičnatimi naperami. S ceno se bo Tribute Pro umestil med osnovno različico Dark Pro in bolj prestižnega Sport Pro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja