MotoGP: Takšna bo Hondina ekipa v 2021

Honda je predstavila svojo celotno ekipo v seriji MotoGP za sezono 2021.

MotoGP: Takšna bo Hondina ekipa v 2021 (foto: Honda) Honda
13. 7. 2020

Dirkaška serija MotoGP je naslednja v vrsti, ki bi v prihajajočem vikendu sprostila zavore in z nekajmesečno zamudo začela sezono 2020. A ker smo že globoko zakorakali v mesec julij in v drugo polovico leta, ekipe hkrati že pripravljajo načrte za prihodnjo sezono, kjer se obeta kar nekaj kadrovskih sprememb. Po tem, ko so pri Yamahi sporočili, da na tovarniškem motorju prihodnje leto ne bo več Valentina Rossija, so sedaj svojo spremembo napovedali tudi pri Hondi.

Po tem, ko se je Marcu Marquezu (ki z ekipo ostaja skupaj vsaj do konca leta 2024) pred letošnjo sezono na drugem motociklu pridružil njegov mlajši brat Alex, je še pred prvo dirko postalo jasno, da se v prihodnji sezoni seli k ekipi LCR, kjer bo ostal vsaj do leta 2022, ko mu poteče aktualna pogodba s Hondo. V hčerinskem moštvu dosedanje ekipe bo nadomestil 34-letnega Britanca Cala Crutchlowa, kateremu so se pri Hondi že zahvalili za dosedanje sodelovanje.

Bratski dvojec v MotoGP je tako vsaj za nekaj časa 'porušen', znano pa je tudi to, kdo bo 24-letnika v prihodnjem letu nadomestil v vlogi moštvenega kolega Marca Marqueza. To je v primerjavi z Alexom Marquezom precej bolj izkušeni Španec Pol Espargaro, ki od leta 2017 zastopa ekipo KTM. V karavani MotoGP je namreč prisoten že vse od leta 2014, njegov najboljši rezultat pa je tretje mesto na zadnji dirki sezone 2018 v Valencii. Z ekipo je sicer podpisal dvoletno pogodbo.