Uradno: Otok Man letos ostaja brez dirkaškega dogajanja

4. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Odpovedani tudi dirki Classic TT in Manx Grand Prix

Postalo je jasno, da v letošnji sezoni z motociklističnim dirkanjem na britanskem otoku Man ne bo nič. Pred časom smo namreč že poročali, da so se organizatorji odločili za odpoved majske oziroma junijske dirke Isle of Man TT, danes pa je bila sprejeta tudi odločitev o nepreklicni odpovedi preostalih dveh dirk, Classic TT in Manx Grand Prix.

Obe dirki, ki sicer potekata pod okriljem tamkajšnje vlade in lokalnega motociklističnega kluba, naj bi potekali druga za drugo, celotno dogajanje pa je bilo načrtovano med 22. avgustom in 4. septembrom. Ker pa se situacija, povezana s pandemijo koronavirusa v Veliki Britaniji (pa tudi v večjem delu Evrope), še ni umirila do te mere, da bi bila organizacija dogodkov dovolj varna, se je tamkajšnji vladni oddelek za gospodarstvo soglasno z omenjenim motociklističnim klubom odločil, da bodo letošnjo izvedbo dirke odpovedali.

»Vlada nas je povprašala, ali lahko brez logističnih in operativnih težav izpeljemo letošnjo dirko. Čeprav smo prepričani o tem, da lahko priskrbimo vse ključne uradnike in osebje, potrebne za organizacijo, pa po drugi strani ne moremo zagotoviti zadostnega števila uradnikov in medicinskega osebja ter opreme. Hkrati je tudi nemogoče zagotoviti, da bi vsem partnerjem dirke pravočasno uspelo na Man pripeljati vso potrebno opremo,« je dejal Peter Maddocks, predsednik moto kluba Manx. Ob tem je dodal, da bi imeli težave tudi z zagotovitvijo ustreznega treninga za tekmovalce, zaradi česar je bila edina logična poteza, da letošnjo izvedbo dirke odpovedo in se začnejo pripravljati na prihodnje leto.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem