Simon Marčič osvojil Kanin. Naslednja postaja: reli Dakar (video)

Med samim preizkusom je Marčič tudi obujal spomine na lanskoletno dirko, ki bi jo, če ga ne bi zaustavile tehnične težave, končal še precej višje.

Simon Marčič osvojil Kanin. Naslednja postaja: reli Dakar (video) (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
19. 8. 2020

Dirkači, ki se vsako leto podajo na reli Dakar so bili letos deležni novega presenečenja oziroma nove menjave lokacije. Po desetletju dirkanja po Južni Ameriki se je reli preselil v Saudsko Arabijo. Z novo lokacijo pa so tekmovalci stopili na nov teren, novo podlago in če bi (laično) pomislili, da so bili tam deležni zgolj prostranih sipin, bi se še kako zmotili. To še kako dobro ve tudi Simon Marčič, ki se na Dakar podaja tudi letos, pri tem pa se zdi, da ničesar ne prepušča naključju.

Še posebno na začetku dirke so se namreč tekmovalci srečevali s skalnatim terenom (kaninski teren ga je še posebej spomnil na drugo in četrto etapo dirke), ki od tekmovalcev zahteva še nekaj več previdnosti in posledično dodatnih priprav. Teh pa se je Simon, kot smo poročali že prejšnji teden, lotil kar na našem edinem visokogorskem smučišču, Kanin. In če smo vam takrat pokazali zgolj fotografije z nenavadnega, a koristnega treninga, je sedaj o svojem podvigu pripravil še kratek video.

»Vsako leto sem se na Dakar zelo pripravljal. Treningi so bili usmerjeni in visoko intenzivni. Menim, da še nikoli nisem bil tako dobro pripravljen na Dakar kot sem zdaj. Tako fizično, kot tudi psihično,« je po končanem treningu na Kaninu povedal Simon Marčič. Ob tem se je zahvalil tudi upravljavcem smučišča, ki so mu na domačih tleh omogočili kar najboljšo simulacijo razmer, kot jih bo deležen na januarski dirki.