Pričakovano ali presenečenje? Jorge Martin se seli k Aprilii.

Pričakovano ali presenečenje? Jorge Martin se seli k Aprilii. (foto: aprilia)
aprilia

Jorge Martin, trenutno vodilni v skupnem seštevku točk v prvenstvu MotoGP, se v sezoni 2025 seli k Aprilii.

Prestop hitrega Jorga Martina k Aprilii bo verjetno najbolj odmeven prestop letošnje sezone, saj bo Ducati izgubil enega izmed najhitrejših dirkačev v celotni karavani prvenstva.

Aprilia sicer ne skriva, da si želi z Martinom osvojiti naslov prvaka, zato so mu ponudili večletno pogodbo, da bodo skupaj imeli dovolj časa za izpolnitev svojih velikih ambicij.

<p>Jorge Martin na tretjem mestu ni prav daleč za vodilnima.</p>

<p>Jorge Martin na tretjem mestu ni prav daleč za vodilnima.</p>

Dorna

Odločitev Martina je vsekakor zelo nenadna, vendar je treba razumeti tudi njegov pogled na celotno situacijo pri Ducatiju. Njegova želja, da bi po odhodu Bastianinija zasedel njegov sedež, bi lahko pri Ducatiju ostala neizpolnjena, saj se šušlja, da je Ducati svoj sedež v tovarniškem moštvu ponudil Marcu Marquezu, seveda po tem, ko je ta najavil, da bo v nasprotnem primeru odšel h konkurenci (verjetno je imel v mislih KTM).

Med sezono se bo pokazalo, ali bo Ducati trenutno vodilnemu v prvenstvu v njegovi zadnji sezoni pri njih stal ob strani, ali pa bo morda še nekoliko bolj 'navijal' za Bagnaio.

No, vsekakor se lahko prestopa Martina veselimo, saj ima Aprilia zelo konkurenčen motocikel, ki bi v kombinaciji z njegovo formo in  zagnanostjo lahko resno zagrenil življenje dirkačem Ducatija.

Preberite še:

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave