Pri Akrapoviču se odpravljajo na najbolj znano enduro dirko

Pri Akrapoviču se odpravljajo na najbolj znano enduro dirko (foto: akrapovič)
akrapovič

V podjetju Akrapovič se odpravljajo v Avstrijo na štiridnevni dogodek Red Bull Erzbergrodeo, ki velja za enega najzanimivejših in najzahtevnejših v svetu motošporta.

Erzbergrodeo je znan po tem, da tekmovalce in motocikle pripelje do skrajnih meja zmogljivosti, zaradi česar je idealna priložnost za testiranje vzdržljivosti Akrapovičevih izpušnih sistemov in predstavitev najnovejše ponudbe izpuhov slovenskega proizvajalca. Podjetje Akrapovič je že od leta 2019 partner dogodka, ki bo tudi letos vključeval Akrapovičev hitrostni preizkus ali Akrapovič Speed Challenge, pri katerem dirkačem na posebnem odseku zahtevne steze natančno izmerijo čas. Najhitrejši med njimi bo prejel tudi denarno nagrado v vrednosti 1.500 evrov.
 
Štiridnevni spektakel bo potekal med 30. majem in 2. junijem v sklopu druge dirke svetovnega prvenstva FIM Hard Enduro. Na dogodku se dirkači v rudniku Erzberg na avstrijskem Štajerskem na dirkaški stezi, poznani pod imenom Železni velikan (Iron Giant), povzpnejo na 1.466 m nad morjem. Erzbergrodeo je velika preizkušnja za celotno opremo, zaradi česar je idealno okolje za testiranje vzdržljivosti in zanesljivosti Akrapovičevih izpušnih sistemov.

To je za podjetje odlična priložnost, da pokaže visoko kakovost izdelave, zmogljivost in odzivnost svojih lahkih izpušnih sistemov iz titana na stezi, speljani po nepredvidljivem terenu, z odseki, polnimi kamenja in skal, in vzponi skozi gozd. Zaradi številnih vzponov, spustov in ovinkov, ki jih morajo dirkači v štirih dneh premagati v različnih razredih, je to dirka, na kateri pridejo do cilja samo najpogumnejši.

akrapovič

Podjetje Akrapovič bo imelo na prizorišču Red Bull Erzbergrodeo Arena tudi razstavni prostor, na katerem bo predstavilo najnovejše izdelke. Njegovi najnovejši izpušni sistemi za terenske motocikle znamk KTM, Husqvarna Motorcycles in GASGAS so bili razviti na podlagi dolgoletnih izkušenj in uspehov na najvišji ravni motociklističnega dirkanja.

Nove izdelke odlikujeta še večja trdnost in vzdržljivost, ki sta ključni pri dirkanju v zahtevnih pogojih motokrosa in endura, kjer lahko vibracije, visoke temperature, kamenje, pesek, blato, trki in padci vplivajo na celotno podobo in zmogljivost izpušnega sistema. Akrapovičevi izpušni sistemi so zasnovani tako, da lahko vzdržijo skoraj vse pogoje. Na ogled bodo tudi dirkalniki iz serij MotoGP, TrialGP in RallyGP, zato obiščite razstavni prostor slovenskega podjetja in izkoristite edinstveno priložnost, da jih vidite od blizu.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu