Alfa Romeo bo obdržala Giulio, a vse novice le niso rožnate

5. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli

Pozornost bo ostala usmerjena v segment križancev, kjer bo ponudbo okrepil nov model v rangu BMW X5

Italijanska Alfa Romeo se očitno pripravlja na počasno modelno ofenzivo. O tem smo v Avto magazinu poročali že pred nekaj dnevi, sedaj pa so na dan prišle nove podrobnosti, povezane z modeli, ki jih bodo v Milanu predstavili v prihodnjih letih. Čeprav ne gre za uradne izjave, pa hkrati ne gre zgolj za ugibanja, saj je o načrtih za Automotive News Europe spregovoril John-Philippe Imparato osebno.

Preberite še: Alfa Romeo: novi načrti so velikoserijski, preverite, v katero smer gredo

Generalni direktor omenjene znamke je tako potrdil, da Giulia ostaja v ponudbi v enaki podobi kot doslej, kar pomeni, da se bo še naprej borila za kupce proti BMW serije 3, Audiju A4 in drugim predstavnikom segmenta D. Ob tem je potrdil, da bo naslednja generacija nastajala v tovarni Pomigliano.

Osamljena med križanci?

Vseeno pa so Giulii napovedali velike spremembe. „Giulie ne bomo opustili. Prišla bo nova generacija, ki pa bo gnana zgolj s pomočjo elektrike,“ je za omenjeni portal dejal Imparato. Kdaj bo ta prišla na ceste sicer ni znano, povsem mogoče pa je, da se bo to zgodilo leta 2027. Tedaj naj bi namreč Alfa postala povsem elektrificirana znamka. Giulia bo na drugi strani po neuradnih podatkih prihodnje leto dobila pomladitev in težko je verjeti, da bo le-ta aktualna zgolj dve ali tri leta.

Bo pa Giulia, v kolikor pri Alfi ne bodo predstavili napovedane limuzine visokega razreda, vsaj do nadaljnjega ostala edini nekrižanec v ponudbi znamke. Imparato je namreč potrdil, da Giuliette ne nameravajo vrniti v ponudbo, saj je njeno vlogo prevzel pravkar predstavljeni križanec po imenu Tonale.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja