Avtomobilsko dražbo v Montereyju bo 'oplemenitil' klasik pokojnega zvezdnika filmov Hitri in drzni

11. 8. 2022 | Jure Šujica
Deli

Poleg zvenečega porekla ima avtomobil tudi bolj ali manj vse elemente, ki jih iščejo zbiralci omenjenega modela.

Avtomobilski teden v Monterey-ju se nezadržno bliža in iz dneva v dan je bolj jasno, da bo letošnji spet nekaj posebnega. Pred dnevi je namreč v javnost prišla informacija, da se bodo na dražbi pojavili kar štirje produkcijski prototipi Ferrarija, pri čemer so trije služili razvoju modela LaFerrari. Premožni avtomobilski navdušenci pa se bodo očitno lahko potegovali za še en vsaj tako zaželen kos avtomobilske zgodovine.

Preberite še: Poslavlja se še ena avtomobilska legenda. Kaj pa bo s podjetjem?

Paul Walker, zvezda filmov serije Fast and Furious (Hitri in drzni), ki je leta 2013 življenje izgubil kot sopotnik v nesreči s Porschejem Carrera GT je namreč tudi v zasebnem življenju veljal za avtomobilskega navdušenca. Posledično je za časa svoje kariere ustvaril zavidljivo zbirko avtomobilov, ki se sedaj občasno pojavljajo na različnih dražbah. In naslednji v vrsti je eden izmed tistih avtomobilov, za katerega bi zbiratelji odšteli zajeten znesek tudi če ne bi imel zvezdniškega porekla.

Med 18. in 20. avgustom se bo tako v Montereyju na dražbenem odru pojavil Porsche 911 Carrera RS 2.7. Klasični primerek velja za najbolj zmogljivo serijsko različico modela 911 Carrera tiste generacije, hkrati pa tudi za izredno redko. Izdelanih je bilo namreč le 1.580 vozil. Avtomobil, opremljen z 2,7-litrskim bencinskim šestvaljnikom, ki proizvede 210 'konjev' ali 154 kilovatov moči. Več kot dovolj za dobrih 830 kilogramov težak avtomobil, ki do 100 kilometrov na uro pospeši v 5,6 sekundah.

No, Walkerjev primerek je še posebej zanimiv, saj ima glede na starost (prihodnje leto bo upihnil 50. rojstni dan, tako kot tudi preminuli igralec) relativno malo kilometrov – 93.774 – poleg tega pa je opremljen še z originalnimi Fuchs platišči, paketom Touring, ki med drugim zajema kromirane okvirje oken in sprednjih žarometov. Ob vsem skupaj so zato pričakovanja dražbene hiše Mecum precej visoka, saj pričakujejo, da bodo za omenjeni avtomobil iztržili med 1 in 1,25 milijona dolarjev.

Preberite še: 'Podli' 911 prodan na dražbi, izkupiček presenetil tudi Michaela Bay-a

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"