BMW serije 7 skoraj nared za predstavitev, tu so prve podrobnosti in video

2. 2. 2022 | Jure Šujica
Deli
BMW serije 7 skoraj nared za predstavitev, tu so prve podrobnosti in video (foto: BMW)
BMW

V videu pri BMW-ju razkrivajo, da bo novinec zapeljal na ceste še letos.

Pred kratkim so pri bavarskem BMW-ju napovedali, da se bodo z letošnjim poletjem dokončno poslovili od proizvodnje 12-valjnih bencinskih motorjev. Junija bo njim na čast izdelana omejena serija 12 vozil, prav vsa pa bodo namenjena ameriškemu trgu. Pri BMW-ju pa so očitno že prišli do konca testiranj njegovega naslednika, kar so 'sporočili' tudi z objavo videa, kompilacije posnetkov vozila med testiranji v najrazličnejših okoljih.

Preberite še: Kino dvorana in barva karoserije ki se spreminja po želji: kateri avtomobil je tega sposoben?

Zdi se, da bo novi BMW serije 7 oblikovan s precej bolj ostrimi linijami, kot predhodnik, posnetki sicer povsem zakamufliranega novinca pa dajejo slutiti, da bo deležen deljenih sprednjih žarometov, pri čemer bodo dnevne luči nameščene povsem pod rob motornega pokrova, nekoliko nižje pa se bodo nahajali glavni žarometi.

Prihaja tudi M7?

V notranjosti naj bi oblikovalci sledili zgledu nedavno predstavljenega križanca iX, kar pomeni le malo izpostavljene plastike na armaturni plošči in precej prečiščen dizajn. Oba avtomobila bosta neuradno sicer ponujala primerljivo količino sodobnih tehnologij in dodatkov, serija 7 pa naj bi bila nenazadnje tudi prvi serijski BMW, z vgrajenim 31-palčnim teatralnim zaslonom na zadnji klopi, ki ga je BMW v modelu iX predstavil na letošnjem CES-u.

O motorni ponudbi novinca zaenkrat še ni govora, pričakovati pa je, da bo vsaj deloma primerljiva s tisto iz serije 8. Seveda je ob tem pričakovati, da bodo pri BMW-ju motorno paleto okrepili še s kakšnim hibridom, špekulira pa se celo o prihodu izvedbe M7. Ljubiteljem elektrike bo na drugi strani namenjen model i7, ki bo tako kot že predstavljeni i4 pod podobo, enaki bencinsko gnani izvedbi skrival nov električni pogonski sklop. O slednjem je uradno zaenkrat znano le, da naj bi na 100 kilometrov porabil med 19,5 in 22,5 kilovatne ure elektrike.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja