Brez vohunskih fotografov; Italijani kar sami razkrili fotografije novega športnika

22. 12. 2021 | Jure Šujica
Deli

Gre za drugo različico športnika, ki bo predstavljen spomladi in na katerega pri Maseratiju stavijo veliko, prihaja pa še tretja.

Maserati je s predstavitvijo superšportnika MC20 napovedal, da je tavanje v povprečju končano in da se znova vračajo med velika imena proizvajalcev (super)športnih avtomobilov. 630 'konjev' moči postavlja dvosedežni športnik s sredinsko nameščenim motorjem ob bok McLarnu, Ferrariju ter podobnim. In medtem ko čakamo še na predstavitev nove generacije Gran Turismo (fotografije zakamufliranih primerkov že lep čas krožijo po spletu), se v Modeni pripravljajo še na eno predstavitev.

Preberite še: (Svetovna premiera) Maserati MC20 odkriva pozabljeni čar znamke

MC20 namreč ne bo na voljo le kot kupe, pač pa tudi v različici s pomično streho. In tudi prototipi tega avtomobila že krožijo po italijanskih ulicah, pri čemer so bili pri Maseratiju tako 'prijazni', da so nekaj jasnih slik vozila tudi javno objavili. Jasno, popolnoma zakritih. S folijo, na kateri je grafika oblakov so prekrili tudi streho, za katero pa se po zaslugi razgibanega profila, ki ga folijo ne skrije zdi, da bo trda.

Pod motornim pokrovom se bo sicer skrivala enaka tehnika kot pri kupejevsekm bratu, kar pomeni trilitrski šestvaljnik z močjo 463 kilovatov oziroma 630 'konjev'. V kupeju takšna moč zadostuje za pospešek do 100 kilometrov v le 2,9 sekundah. Ta številka bo pri brezstrešni različici zaradi dodatne teže sistema za pomik strehe najverjetneje nekoliko višja, za koliko pa bo jasno ob predstavitvi spomladi. Sicer pa bo to druga izmed treh različic vozila; v prihodnjih letih bodo namreč pri Maseratiju predstavili tudi povsem električno gnano izvedbo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol