Poglejte, kje lahko kupite enega od 16 novih legendarnih Land Rover Defenderjev, izdelanih leta 2016!

15. 9. 2022 | Jure Šujica
Deli

Vsa vozila imajo prevoženih le nekaj kilometrov od tovarne do skladišča, temu primerna pa bo tudi cena.

Land Rover Defender prve generacije velja za pravo avtomobilsko legendo z velikim krogom oboževalcev in lastnikov. To potrjuje tudi dejstvo, da večina vseh izdelanih vozil še vedno vozi po cestah, Land Rover in druga specializirana podjetja pa še danes zagotavljajo vse potrebne dele, da jih njihovi lastniki brez težav ohranjajo v odlični kondiciji. Hkrati s 'tovarniškimi' predelavami dobro služi tudi Land Roverjev oddelek za predelave in obnove, Land Rover Classic.

Na račun upokojenega modela, ki so ga pri Land Roverju nehali proizvajati leta 2016, bo sedaj verjetno precej dobro zaslužilo še eno britansko podjetje, Twisted Automotive. Omenjeno podjetje velja za enega največjih specialistov za vozila znamke Land Rover, sedaj pa so se odločili, da bodo na trgu ponudili kar 16 praktično novih primerkov zadnje izvedbe modela Land Rover Defender četrte serije prve generacije.

Preberite še: Kraljica Elizabeta II.: ta avtomobilska znamka je bila njena najljubša

Kot pojasnjujejo pri Twisted Automotive gre za 16 vozil iz serije skupno 200 primerkov s konca proizvodnje vozila, ki jih je leta 2015 naročil Charles Fawcett, ustanovitelj in lastnik podjetja. Večina vozil je že našla svoje kupce, nekaj izbranih vozil, ki imajo med seboj povsem različne karakteristike in po Fawcettovih besedah posebne serijske številke, pa so shranili v skladišče – za naslednjih sedem let.

Prihodnje leto bodo namreč pri Twisted Automotive ob 40. obletnici predstavitve izvedenke 110 na trgu ponudili vseh 16. Nekoliko jih bodo še predelali po željah kupcev, ki bodo tako dobili praktično unikatne avtomobile. Ob tem predvidevajo, da bodo zaradi dejstva, da so nastali prav ob koncu proizvodnje, v prihodnosti precej hitro pridobivali vrednost.

Tudi zato je razumljiva precej visoka nakupna cena vozil, ki jo bodo morali kupci odšteti za nakup posameznega primerka. Na voljo bodo namreč v izvedbi z bencinskim ali dizelskim motorjem, pri čemer bo za (cenejšo) slednjo treba odšteti vsaj 135.000 britanskih funtov ali 155.500 evrov. Brez davka. Če vas še vedno zanima, sledite tej povezavi.

Preberite še: Land Rover Defender spet živi, takšna je zadnja (originalna) reinkarnacija

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan