So pri Citroenu res naredili dostavnik z dvema kabinama? To je resnica o bizarnem dostavniku

So pri Citroenu res naredili dostavnik z dvema kabinama? To je resnica o bizarnem dostavniku (foto: citroen)
citroen

Si predstavljate, da na cesti srečate tako vozilo? Zagotovo bi povzročilo kar precej zmede.

Gospodarska vozila za večino niso posebno estetsko zanimiva, toda pri Citroenu so s svojim Jumperjem poskrbeli za malce popestritve z nenavadno »dvoglavo« konfiguracijo. Zadeva je videti kot bi nastala s pomočjo urejevalnika fotografij, a je popolno resnična in smiselna.

Dvoglavi Jumper se je pojavil na Citroënovi spletni strani za gospodarska vozila v Veliki Britaniji kot ideja za znižanje stroškov proizvodnje in prevoza. Po dva dostavnika sta pritrjena skupaj na začasno strukturo in prilagojena podjetjem, ki izdelujejo avtodome ali druge vrste posebnih vozil, na primer za reševalne službe.

citroen

Stroški izdelave so nižji, ker Citroen izdeluje tovrstne dostavnike brez dodajanja običajnega zadnjega dela podvozja s kabino. Znižajo se tudi stroški prevoza, saj dvojčka zavzameta manj prostora kot dve ločeni gospodarski vozili s kabino s šasijo.

 Zmanjšanje zapletenosti ne samo zniža stroške, ampak tudi zmanjša količino odpadkov. Podjetja, ki izdelujejo vozila na osnovi podvozja s karoserijo poleg tega lahko takoj začnejo namestitvijo nadgradenj in opreme.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk