Cupra četrto obletnico obeležuje s pomembno napovedjo

23. 2. 2022 | Jure Šujica
Deli

Prihajata dva avtomobila, ki dokazujeta, da prihodnost ne bo zgolj električna.

Avtomobilska znamka Cupra, ki je nastala po odcepitvi od španskega podjetja Seat je včeraj praznovala že svoj četrti rojstni dan. V štirih letih je predstavila kar nekaj nekaj avtomobilov, začeni z Ateco, kasneje pa je nastal tudi prvi avtomobil, ki je postal izključno na voljo pod blagovno znamko Cupra. Govora je seveda o Formentorju. A kupejevsko oblikovan križanec bo kmalu dobil družbo v ponudbi.

Pri Cupri so namreč včeraj predstavili nov načrt, v sklopu katerega naj bi letošnje leto minilo v znamenju številke dve: za dvakrat naj bi namreč povečali prodajo novih modelov, dvakrat večji naj bi bil dobiček znamke, za dvakrat pa naj bi povečali tudi število prodajnih mest. A to še zdaleč ni vse, kar zajema nov plan.

Pri Cupri so namreč napovedali tudi prihod še dveh novih modelov in pri tem ni govora o električnem paru Cupra Tavascan (ki prihaja leta 2025; na sliki zgoraj) oziroma Cupra Urban Rebel (ki smo ga v konceptni obliki uzrli na salonu v Munchnu, v serijski podobi pa prihaja leta 2024), pač pa za dve popolnoma novi vozili. In medtem ko bo že predstavljena koncepta poganjala elektrika, so pri Cupri že potrdili, da bo prihajajoči par, ki bo predstavljen še pred koncem leta, poganjal hibridni pogonski sklop.

„Pred štirimi leti so številni dvomili v nas, sami pa dvomov nikoli nismo imeli. Letos bomo tako še enkrat več dokazali, da nas nič ne more ustaviti v našem zanosu,“ je dejal Wayne Griffiths, generalni direktor španske znamke, ki namerava v prihodnje sicer vse več pozornosti namenjati tudi virtualni resničnosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol