Dacia Jogger dobiva novo vlogo in ne, ne bo postala dostavnik

20. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli

Po poročanju britanskih medijev naj bi novinčevo prostornost izkoristili na povsem nov način.

Dacia Jogger velja za naslednjo veliko uspešnico romunske avtomobilske znamke in avtomobil, ki bi v prihodnjih letih lahko še precej pripomogla k dvigu prodajnih številk. Vsega 4,5 metra dolg kombi namreč ponuja kar sedem sedežev, v petsedežni konfiguraciji pa bo v prtljažniku dovolj prostora za več kot 700 litrov prtljage: več kot ga lahko ponudi katerikoli konkurent v tem razredu – pa tudi v višjih segmentih. To pa seveda ponuja številne ideje za izrabo tega prostora.

Novo v Sloveniji: Več prostora za to ceno ne dobite nikjer!

Prva med njimi je brez dvoma ideja o izdelavi lahkega dostavnika, ki pa je Romuni najverjetneje ne bodo realizirali. Kot poroča britanski portal Autocar se namreč usmerjajo v povsem drugo smer. Po besedah Lionela Jailleta, produktnega podpredsednika modela naj bi namreč Joggerja predelali v avtodom, pri čemer pa ni znano, ali bo šlo za povsem nov model ali pa zgolj za serijo dodatkov, s pomočjo katerih bodo kupci predelavo izdelali sami.

Prostor, ki ponuja številna vprašanja in možne rešitve

Kot je dejal Jaillet namreč želijo razširiti potencial, ki ga narekuje Joggerjev terensko navdahnjen videz. Kupcem tako želijo omogočati še bolj kvalitetno preživljanje prostega časa v naravi in v družbi družine oziroma prijateljev. Prostorna kabina bo pri tem vsekakor zelo priročna, saj bo omogočala namestitev številnih dodatkov, ki so potrebni za preživljanje vikenda na prostem – še posebej, če bo avtomobil opremljen s spalnim šotorom na strehi.

Izdelava lahkega dostavnika na osnovi Joggerja, ki bi lahko nadomestil model Dokker pa na drugi strani ni predvidena, niti preveč verjetna. Razlog za to se skriva v dejstvu, da Jogger ni kompatibilen z zahtevami za pridobitev homologacije N1 za lahka gospodarska vozila. Pri Dacii sicer priznavajo, da se je na iuzbranih trgih pojavilo zanimanje za takšno izvedbo, a je realizacija malo verjetna.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"