Je to najboljša ideja, kakšen bi moral biti novi Fiat 126?

Električni koncept Fiata 126, ki so ga ustvarili v Studiu MA-DE, bi po mnenju mnogih moral postati resničen avtomobil.

Koncept električnega Fiata 126 temelji na originalu iz leta 1972, ko so ga predstavili na avtomobilskem salonu v Torinu in ohranja slog izvirnika, ki je podkrepljen s sodobno tehnologijo.

Temelji na Fiatu 126, ki se je pojavil na avtomobilskem salonu v Torinu leta 1972, ta prenovljeni koncept ohranja stil izvirnika s sodobno zasnovo. Mnogi menijo, da je konceptni avtomobil, ki so ga zrisali v oblikovalskem biroju Studio MA-DE naravnost čudovit in bi ga morali spraviti v resničnost oziroma v serijsko proizvodnjo.

Prvotni Fiat 126 je bil mestni avtomobil za štiri potnike in z motorjem zadaj. Prvič se je pojavil na sceni leta 1972 in je bil zamenjava za prvotni Fiat 500. Izdelanih je bilo kar 4,7 milijona primerkov in je eden najuspešnejših Fiatovih modelov. V Italiji so ga nehali izdelovati leta 1980, proizvodnjo pa so nadaljevali v poljski tovarni FSM (Polski Fiat) od leta 1973 do 1992 in Fiat Auto Poland od 1992 do 2000.

Avtorji koncepta pravijo, da v novi podobi Fiat 126 ne izgubi svoje identitete, temveč je okrepljena. Pri 126 Vision so se odločili, da bodo v novi interpretaciji ohranili konturo in nekaj nezmotljivih stilskih elementov, kot sta streha, zožena na zadku, in kvadratni žarometi, v katerih prevladuje značajska linija, ki obdaja vozilo.

Ker bi novinca poganjal električni motor, bi bil v skladu s trajnostno mobilnostjo in tudi s filozofijo izvirnega Fiata 126, ki je bil majhen, preprost in ekonomičen, oziroma dostopen tudi kupcem, ki niso imeli posebej debele denarnice.

Čeprav je od predstavitve koncepta minilo že kar nekaj časa, pri Fiatu za zdaj niso pokazali zanimanja, da bi koncept Fiat 126 Vision vzeli za svojega oziroma vsaj razmišljati v smeri dodelave in pretvorbe v serijski avtomobil, ki bi nedvomno požel veliko zanimanja.

Preberite še: Izšel je novi Avto magazin: Predstavljamo vam družinsko Čehinjo, Škodo Superb. Preizkusili smo električnega Jeepa Avengerja in Minija Cooperja S Cabrio, ter se na izlet zapeljali z Alpine A110 R

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Tilen Artač

Slovenska filharmonija je z novo sezono že na široko odprla svoja vrata. Vstopnice in abonmaje za njihove koncerte najdete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol