Hyundai je odločen: prihodnost bo retro, kar dokazujejo z napovedjo novega modela!

4. 11. 2021 | Jure Šujica
Deli

Čeprav gre zaenkrat šele za koncept, pa bo v Los Angelesu predstavljen avtomobil najverjetneje napovedal prihod Ioniqa 7.

Električne avtomobile dandanes povezujemo s prihodnostjo, s futurizmom in nenavadnimi, organskimi oblikami. A vsi avtomobilski proizvajalci se tega vseeno ne držijo povsem. Pri Hyundaiju so tako z Ioniqom 5 napovedali, da bodo njihovi električni avtomobili v prihodnje oblikovani v slogu 80. let prejšnjega stoletja. Izrazito v tem slogo bo namreč oblikovan tudi koncept Hyundai Seven, ki bo luč sveta uzrl 17. novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Preberite še: IAA München 2021 (1. del): avtomobilski salon za novinarje... (galerija)

Po modelih Ioniq 5 in (prihajajočem Ioniqu 6) bo Seven (najverjetneje bo v serijski izvedbi dobil ime Ioniq 7) že tretji model Hyundaijeve izključno električne znamke. Ob tem naj bi šlo za srednje velikega križanca, primerljivega z modelom Santa Fe, hkrati pa naj bi v kabini v treh sedežnih vrstah ponujal prostora največ sedmim osebam. Na trg naj bi sicer prišel šele čez nekaj let, predvidoma leta 2024.

Notranjost 'za šov'

Iz danes razkritih fotografij pa je vseeno jasnih kar nekaj zanimivih elementov in dejstev. Da bo Seven sledil Ioniqu 5 nakazujejo LED dnevne luči, sestavljene iz številnih diod in postavljenih v vodoravne ter navpične položaje, ki jih lahko vidimo a prvi fotografiji zunanjosti.

Prečiščene linije na drugi strani prinaša tudi notranjost, kabina. Koncept tam prinaša prečiščene in ravne linije, iz fotografij pa je razvidno, da ne gre za klasično zasnovo avtomobilske kabine, pač pa za prostor, izdelan iz obilice lesa in tkanine, ki tudi zaradi zanimive osvetlitve na boku precej bolj spominja na dnevno sobo.

Preberite še: Novo v Sloveniji: Ioniq 5 za Hyundaijev električni preboj

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol