Je to napoved najboljšega BMW 'M' vseh časov?

14. 6. 2022 | Jure Šujica
Deli

Po napovedi prihoda modela M3 Touring pri BMW-ju sedaj razkrivajo še eno zelo pomembno letošnjo novost. A ne (še) v celoti.

Ko je BMW pred leti predstavil prvo generacijo modela M2, so ljubitelji športnega oddelka znamke, pa tudi avtomobilska javnost na splošno ni ostala ravnodušna. Po mnenju mnogih je namreč nastal najboljši predstavnik družine M v zadnjih nekaj (deset)let(j)ih in avtomobil, ukrojen po merah pravih športnih voznikov. Pripraviti njegovo zamenjavo, ki bo ponujala enake občutke, bo zato za BMW velik zalogaj.

Preberite še: BMW-jev obisk Goodwooda v znamenju težko pričakovane premiere

In Bavarci so se očitno zadeve lotili z vso resnostjo. Avtomobil, ki bo svojo premiero doživel oktobra letos namreč že lep čas nabira kilometre tudi na Nürburgringu. Ob tem obljubljajo, da bodo ponudili izkušnjo dirkaškega avtomobila, prilagojenega cestni uporabi.

To so podkrepili tudi z razkritjem nekaterih tehničnih podatkov. Pod motornim pokrovom se bodo tako (po pričakovanju in željah številnih posameznikov) skrivali v osnovi enaki motorji, kot v modelih M3 in M4, moč pa se bo lahko na kolesa prenašala preko osemstopenjske avtomatike ali pa tudi šeststopenjskega ročnega menjalnika. In to zgolj na zadnji kolesni par.

Poleg tega so pri BMW-ju napovedali, da bo avtomobil ponujal tudi prilagodljivo podvozje (na voljo bodo vsaj trije športni programi, verjetno pa še kakšen), hkrati pa bo mogoče naročiti še streho in sedeže iz ogljikovih vlaken – vse za pravi dirkaški videz in nižjo težo. Očitno bodo torej pri BMW-ju pol stoletja oddelka M zares obeležili v slogu.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"