Je to zgolj koncept, ali napoved naslednika aktualnega Alpine A110?

21. 3. 2022 | Jure Šujica
Deli

Zasnovali so ga s priznanim inštitutom IDE iz Torina, v imenu pa se spomnili na višino gore Mont Blanc, ki stoji na meji med Francijo in Italijo.

Pri francoski znamki Alpine, ki je sedaj zadolžena za kompleten Renaultov športni oddelek so pred kratkim razkrili načrte za prihodnosti. Ti naj bi med drugim zajemali predstavitev naslednika aktualnega modela A110, hkrati pa tudi uvedbo dveh povsem novih modelov. V prvem primeru gre za športnega terenca GT-X Over, v drugem pa za električno gnanega malčka, najverjetneje zasnovanega na prihajajočem Renault 5.

Preberite še: Alpine pripravljen za širitev palete; kaj sledi modelu A110?

Alpine se bo ob tem začenjajo intenzivno pripravljati na elektrifikacijo ponudbe, vsaj doslej pa še ni bilo govora o uporabi vodika. A očitno ta ni povsem izvzet iz prihodnosti, vsaj ne na papirju. Vodik naj bi namreč poganjal superšportnika, ki so ga zasnovali študenti inštituta IDE iz Torina v sodelovanju z znamko Alpine. Govora je o konceptu, ki so ga začeli razvijati minulo jesen, sedaj pa doživel svojo premiero – pa čeprav le na papirju.

Nasveti za prihodnost

Alpine A4810 je njegovo ime, gre pa za koncept, ki v dolžino meri skoraj 5,1 meter, v širino pa nekaj več kot dva metra, zato nikakor ne gre za majhen avtomobil. Njegovi ustvarjalci govorijo o pravem superšportniku, pri čemer pa o motornih zmogljivostih še ni bilo govora. Gre namreč bolj ali manj le za oblikovalsko študijo, takšne avtomobile pa naj bi na cesti videli šele z letom 2035.

„Sodelovanje s študenti Istituto Europeo di Design in njegovimi študenti je bila odlična izkušnja. Bila je kot nekakšen filter, skozi katerega smo lahko videli, kako mladi dojemajo znamko Alpine danes, hkrati pa je bila tudi priložnost, da z mladimi delimo našo strast in znanje ter jim damo trdne nasvete za prihodnost v avtomobilski industriji,“ je dejal Antony Villain, vodja oblikovanja pri znamki Alpine.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja