Kevin Siggy Rebernak je novi član britanskega McLarna!

16. 12. 2019 | Jure Šujica
Deli

Dirkač v virtualnih računalniških simulacijah je bil najboljši izmed skupno kar 500.000 kvalifikantov.

Slovenski avtomobilski – ali pa vsaj računalniški – šport je dosegel nov mejnik, za katerega je znova poskrbel 21-letni Kevin Siggy Rebernak. Bralci revije Avto magazin ste mladeniča lahko spoznali pred nekaj meseci, ko smo go pospremili na dirkališče Red Bull Ring, kjer je svoje znanje in izkušnje, pridobljene prek računalniških igric, lahko preizkusil v pravem dirkalniku. Takrat je s svojim znanjem navdušil tudi dirkača serije DTM Bernda Schneiderja, pred dnevi pa je napravil velik vtis tudi na ekipo McLaren.

 Na sedežu podjetja iz britanskega Wokinga je namreč potekal sklepni del tekmovanja McLaren Shadow 2, na katerem se je za nastop potegovalo kar okoli pol milijona dirkačev v različnih računalniških simulacijah. Rebernak se je v finale uvrstil prek igrice Assetto Corsa Competizione. Finalisti so se nato v treh dneh pomerili v šestih dirkah, prvi dan pa so se tekmovali celo v pravih dirkalnikih McLaren 570S GT4.

Prihodnost negotova, a zanesljivo svetla

Mladi Slovenec je v Wokingu malodane pometel s konkurenco. Zmagal je namreč na kar petih od šestih dirk in zabeležil še eno drugo mesto, kar je več kot zadostovalo za skupno zmago. Ta bo posledično prinesla tudi veliko sprememb v njegovi karieri. Po novem letu bo namreč z ekipo McLaren Shadow podpisal pogodbo o sodelovanju in postal član tovarniške ekipe.

Kaj uvrstitev v ekipo pomeni zanj, Kevin - kot nam je zaupal prek elektronske pošte - za zdaj še ne ve natanko. Domneva, da bo v prihodnjem letu nastopal v seriji F1 2019 esports, povsem mogoče pa je, da bo v prihodnje testiral tudi njihove dirkalne in cestne avtomobile ter celo sodeloval v programu Hot Laps, ko bo s pravimi dirkalniki na različnih dirkališčih po svetu vozil pomembneže in premožne zvezde iz sveta zabave, kar nenazadnje počne tudi tovarniški dirkač ekipe formule 1 Lando Norris. Že zdaj pa se ve, da bo poleg nove računalniške opreme, ki jo bo dobil, kot član moštva prišel tudi pod okrilje novih sponzorjev in morda celo do preboja v najvišje kategorije avtomobilističnega dirkanja.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem