Kje lahko pričakujemo največje zastoje na mejnih prehodih?

Na cestah proti Obali in na mejnih prehodih s Hrvaško je vse do ponedeljka pričakovati močno povečan promet, opozarja Prometno-informacijski center za državne ceste. Na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica, Krasinec, Metlika in Gruškovje so čakalne dobe.

Kje lahko pričakujemo največje zastoje na mejnih prehodih? (foto: Profimedia) Profimedia
25. 6. 2022

Proti Obali in Hrvaški ter v nasprotni smeri so zastoji možni tako danes kot v nedeljo. Center poziva k vožnji s primerno varnostno razdaljo, v zastojih pa k oblikovanju reševalnega pasu.

Na mejnih prehodih Gruškovje, Metlika in Jelšane je treba za izstop iz države čakati do ene ure, na mejnih prehodih Starod, Sečovlje, Dragonja, Vinica in Krasinec pa do pol ure.

Preberite še: Hrvaški policisti se modernizirajo, takšen je nov način za plačevanje prometnih kazni

Zastoji so na zahodni in južni ljubljanski obvoznici od Brda in Viča proti Primorski, na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki in na cesti Ilirska Bistrica pred mejnim prehodom Jelšane, tri kilometre dolg zastoj pa je nastal tudi na podravski avtocesti med Zaklom in mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške.

Na avtocestah sicer od danes pa vse do prvega konca tedna v septembru velja omejitev tovornega prometa z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone tudi ob sobotah, opozarja prometno-informacijski center. Omejitev velja ob sobotah med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro. Ker je današnja sobota praznik, omejitev velja med 8. in 22. uro, kot vsako nedeljo.

Prometno-infomracijski center še opozarja, da je v času turistične sezone treba računati na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne oz. turistične voznike, bolj polna počivališča ter daljši čas potovanja.