Na napeti dražbi skoraj početverili ceno Lade Nive, zanimanje tudi iz tujine!

29. 3. 2021 | Mitja Sagaj
Deli

Dražitelji za Lado Nivo, ki je 32 let zvesto služila Aerodromu Portorož, prodali za 2600 evrov

Dražitelj iz Knežaka je bil najuspešnejši na javni dražbi, ki jo je za svojo 32 let staro Lado Nivo pripravil Aerodrom Portorož. Za ruski avtomobil, ki je celotno svoje avtomobilsko življenje preživel kot operativno letališko vozilo portoroškega letališča, je odštel 2600 evrov, kar je skoraj štirikratnik izklicne cene.

Javna dražba, ki je potekala preko video povezave, na njej pa je sodeloval celo dražitelj s Finske, je bila napeta, kar je bilo glede na velik interes že pred javno dražbo pričakovano. Nenazadnje ima Lada Niva, ki je bila prvič registrirana 19. aprila 1989, prevoženih le nekaj manj kot 39 tisoč kilometrov, zadnjič pa so jo registrirali leta 2005. Dotlej so jo v največji meri uporabljali za lokalne prevoze in za pregledovanje vzletno-pristajalne steze, po letu 2005 pa le še za slednje, zato registracija ni bila več potrebna. Gre za prvo generacijo Nive s 1600-kubičnim motorjem.

Vozilo s prepoznavno zunanjo podobo po zaslugi nalepk v podobi šahovnice, je bilo prodano brez strešnih signalih luči, znova pa ga bo mogoče registrirati tudi kot osebno vozilo.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja