Najbolj kontroverzni Ferrari v zgodovini prvič tudi uradno (delno) razkrit

25. 3. 2022 | Jure Šujica
Deli
Najbolj kontroverzni Ferrari v zgodovini prvič tudi uradno (delno) razkrit (foto: Ferrrari)
Ferrrari

Če bi Enzu Ferrariju za časa njegovega življenja kateri izmed oblikovalcev predlagal, da bi izdelali kakršnegakoli terenca, bi ga nečimrni Italijan po vsej verjetnosti odpustil. To lahko sklepamo že po tem, da je prepovedal kakršnokoli uporabo imena Ferrari na 'Jerrraiju', unikatnemu avtomobilu in mešanici med Jeep Wagoneerjem in Ferrari 365 GT 2+2, ki ga je pred desetletji ustvaril ameriški igralniški mogotec Bill Harrah.

Preberite še: Naprodaj 'prvi SUV na svetu', otrok Jeepa in Ferrarija

A časi se spreminjajo, križanci so postali pravi modni hit, tudi med najbolj prestižnimi športnimi znamkami. Nenazadnje Lamborghini, Ferrarijev večni rival s svojim Urusom dosega zgodovinske rezultate na področju prodaje, zato je razumljivo, da pri Ferrariju niso stali križem rok, pač pa so se pred štirimi leti tudi sami lotili izdelave športnega terenca.

12-valjnik bo na voljo

Tega projekta so se sicer lotili že pred časom in že vsaj leto dni splet vedno znova preplavljajo nove in nove fotografije zakrinkanih testnih avtomobilov. Sedaj pa so se pri Ferrariju odločili in na družabnem omrežju Facebook predstavili tudi prvo uradno fotografijo avtomobila. Ta seveda ne razkriva celotnega vozila, zato pa je že precej jasno, kako bo videti njegov sprednji del.

A pri Ferrariju se tradiciji vseeno še ne bodo povsem odpovedali. Pod razkritim motornim pokrovom se namreč ne bo nahajal kakšen osemvaljnik v slogu Urusa. Namesto tega naj bi tam rjovel precej bolj mogočni 12-valjnik, za nekoliko bolj okoljsko ozaveščene kupce pa naj bi Ferrari ponudil tudi opcijo šestvaljnega hibrida, bojda v osnovi precej podobnega tistemu v modelu 296 GTB.

Pri Ferrariju so sicer zapisali, da bo Purosangue, kot so mu namenili ime, razkrit še pred koncem letošnjega leta, zato bo na dokončno razkritje potrebno še nekoliko počakati. A fotografije celega avtomobila smo pri Avtomagazinu pred časom že razkrili, ogledate pa si jih (še enkrat) lahko na spodnji povezavi.

Preberite še: Imamo prve, še neuradne fotografije povsem razkritega Ferrarijevega prihajajočega SUV-a!