Napovedi se uresničujejo, tu je kitajski električni športni dvosed

Znamka MG Motor se vrača k (britanskim) koreninam in ponovno vstopa v razred odprtih športnih avtomobilov.

Tradicionalna, nekoč britanska avtomobilska znamka, ki od leta 2005 pripada kitajski skupini SAIC, je na salonu Auto Shanghai predstavila Cybersterja - odprti dvosed, ki bo evropskim kupcem predvidoma na voljo od poletja prihodnje leto.   S prvim električnim športnim avtomobilom se znamka vrača v kategorijo avtomobilov, s katero bodo naslednje leto obeležili 100. obletnico znamke MG. Hkrati bo Cyberster nakazal tudi vpogled v oblikovalsko prihodnost.

Dvosed je dolg 4,53 metra in ima skoraj enako medosno razdaljo kot še povsem sveži MG4 Electric, začinjen je z dolgim ​​pokrovom motorja, nizkim sprednjim delom in klasično mehko streho, zanimivo pa bo videti, ali bodo v serijskem modelu tudi vpadljiva škarjasta vrata.

Če vas elektrika ne prepriča, je za vas primernejša tale angleška klasika:
Legenda se vrača! To pa je njen največji adut ...

Kitajski avtomobilski proizvajalec še ni posredoval nobenih informacij o pogonu in bateriji. Vendar je kitajsko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo že objavilo prve podrobnosti. Sodeč po njih naj bi imel 1.985 kilogramov težak avtomobil štirikolesni pogon in dva elektromotorja, pri čemer bi sprednji stroj razvil največ 150 kW (204 KM), zadnji pa 250 kW (340 KM). Največja hitrost bo omejena na 200 kilometrov na uro.

Preberite še: Osebni okus gor ali dol: to je matematično najlepši avtomobil!

Priporočamo tudi: Nimajo barve zato izdelujejo samo bele avtomobile, a še vseeno niso dokončani

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol