Novi Cupra Leon že napenja mišice

14. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli
Novi Cupra Leon že napenja mišice (foto: Seat)
Seat

Do konca jih bo razkril na uradni predstavitvi 20. februarja.

Volkswagnov koncern bo v manj kot letu dni predstavil prav vse štiri predstavnike avtomobilskega segmenta C. Tako smo že spoznali Škodo Octavio, Volkswagen Golfa, Seat Leona, še vedno pa čakamo Audija A3. In čeprav bodo vsi navedeni avtomobili dobili tudi svoje športne izpeljanke, bo prav zadnji iz že predstavljene trojice svojo infuzijo steroidov dobil prvi.

Komaj nekaj dni je namreč minilo od predstavitve klasične izvedbe španske kombi limuzine, v razvoj katere je Seat vložil več kot milijardo evrov, in že iz Barcelone prihajajo prve fotografije novega športnika. S tem bodo pri Seatu nadaljevali uspešnico druge generacije, ki je prepričala nekaj manj kot 44.000 kupcev. Športni Leon bo po novem prešel pod okrilje nedavno ustanovljene znamke Cupra in bo po Ateci postal drugi model omenjene znamke.

Pod karoserijo športnega Leona presenečenj ne bo. Pravzaprav bi bilo že kar nenavadno, če si tehnike ne bi delil z Octavio, o kateri so tehnične podrobnosti že znane. Tudi Cupra Leon bo na voljo z dvema pogonskima sklopoma, bencinskim in priključno-hibridnim, osnovanim na 1,4-litrskem turbobencinskem motorju Golfa GTE sedme generacije z močjo 241 'konjev' oziroma 177 kilovatov. Seat bo ponudili še dve dirkaški različici. To bosta Cupra Leon Cometicion in Cupra Leon e-Racer s pogonom na elektriko.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"