Novi DeLorean predstavljen predstavljen letos, znanega je še več

12. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli
Novi DeLorean predstavljen predstavljen letos, znanega je še več (foto: Profimedia)
Profimedia

Pred dvema mesecema je šlo zgolj za ugibanja, nastala na podlagi videov, ki so razkrivali precej manj, kot pa zakrivali, sedaj pa postaja jasno, da bo avtomobilski svet prav zares dobil novega DeLoreana. In to še letos. Italijanska oblikovalska hiša Italdesign je namreč po objavi omenjenega videa sedaj predstavila še prvo fotografijo prihajajočega avtomobila, 'opremljeno' z datumom njegovega razkritja.

Preberite še: Kaj se dogaja z DeLoreanom? Italdesign znova zbuja pozornost

Slavnostni dogodek se bo zgodil na eni najbolj prestižnih lokacij, ki jih pozna avtomobilska industrija, Pebble Beach. Tam se namreč vsako leto odvija svetovno znan avtomobilski dogodek, Monterey Car Week, kjer se na kupu zberejo najlepši avtomobilski klasiki, premiere pa doživljajo različni ekskluzivni štirikolesniki. Lansko leto je bila tako pozornost usmerjena k novi generaciji modela Countach.

Predčasna predstavitev

Razkritje bo potekalo skozi cel teden, vrhunec pa bo doseglo na zadnji dan, v nedeljo, 21. avgusta. „Navdušenje se dviguje tako kot vrata ikoničnega športnika, saj bomo naslednjo generacijo prototipa razkrili tri dni pred napovedanim datumom na najbolj prestižnem odru dogodka Pebble Beach,“ je dejal Troy Beetz, prvi mož podjetja DeLorean Motor Company Inc. in ob tem potrdil, da bo novinec obdržal prepoznavna vrata, ki se odpirajo navzgor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Italdesign (@italdesign_official)

To je sicer mogoče videti tudi po zaslugi rež vrat na zgornji fotografiji, ki se zajedajo globoko v streho. Se pa zdi, da novinec z izvirnikom ne bo imel prav veliko skupnega. Vsaj prototip bo sicer obdržal prepoznavno sivo barvo (v originalu je šlo za brušeno nerjaveče jeklo) in pa vodoravne reže vzdolž padajoče strehe, preostala podoba avtomobila pa bo očitno povsem spremenjena. No, to bo dokončno jasno po razkritju čez nekaj mesecev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja