Tale bo kot nalašč za tiste, ki rabijo več praktičnosti in uporabnosti!

Mnogi so ga težko čakali, zdaj je jasno, da prihaja - in to z nekaj tehnološkimi zanimvostmi. Fordov oddelek Pro, ki je zadolžen za lahka gospodarska vozila, je namreč razkril kompaktni dostavnik Transit Connect.

Doslej je bil Transit Connect oziroma Tourneo Connect, ki je Fordova izpeljanka Volkswagna Caddyja, na voljo le v potniški izvedbi s petimi ali sedmimi sedeži (test si lahko prberete tukaj), zdaj prihaja še v tovorni. Na voljo je s prostornino za tovor do 3,7 kubičnega metra ter z novim konceptom sedežev v kombinirani izvedbi.

Ford

Zdaj tudi s priključnohibridnim pogonom

Med pogonskimi sklopi je odslej tudi priključni hibrid z električnim dosegom do 110 kilometrov. Hibridni pogon 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost združuje z visokonapetostno baterijo in električnim motorjem ter tako prek šeststopenjskega samodejnega menjalnika z dvojno sklopko zagotavlja skupno moč 110 kW (150 KM) in 350 Nm navora. Največja nosilnost znaša 770 kilogramov, največja dovoljena masa prikolice pa 1400 kilogramov.

Ford

Baterijo je po potrebi mogoče napolniti s hitrim polnilnikom z enosmernim tokom z močjo 50 kW ali z vgrajenim polnilnikom za izmenični tok z močjo 11 kW.

Brez dizla seveda ne gre

Kot alternativo pri Fordu ponujajo tudi 2,0-litrski turbodizelski motor s 91 kW (122 KM) in šeststopenjskim ročnim menjalnikom; ali s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Poleg sprednjega pogona so s tem motorjem lahko gnana vsa štiri kolesa, različica s 75 kW (102 KM), ki je opremljena s šeststopenjskim ročnim menjalnikom pa pogonja sprednji kolesi.  

Ford

Dostavnik se ponaša tudi s prilagodljivo zasnovo sedežev, zadnja sedežna klop se v nekaj sekundah lahko zloži naprej in navzgor, s čimer se prostornina tovornega prostora glede na dolžinsko izvedbo poveča na 2,5 ali 3,1 kubičnega metra. V zloženem položaju zadnji sedeži tvorijo zaščitno pregrado polne višine.

Tovorni Transit Connect bo naprodaj od pomladi, vendar bodo prve dobave šele jeseni. 

Preberite še