Po napovedih že prvi video: tako bo zvenel novi (bencinski) Mustang!

19. 1. 2022 | Jure Šujica
Deli
Po napovedih že prvi video: tako bo zvenel novi (bencinski) Mustang! (foto: Ford)
Ford

V Dearbornu, kjer nastaja Mustang, je že mogoče zaslediti prve testne mule za razvoj prihodnje generacije vozila.

Fordova športna legenda in avtomobil, ki velja za najbolje prodajanega med čistokrvnimi športniki se vsaj še nekaj časa ne bo poslovil od svojega osemvaljnika. To je neuradno postalo znano ob koncu lanskega leta, ko so iz Združenih držav Amerike začele curljati neuradne informacije o tem, da naj bi pri Fordu takšen pogonski sklop uporabili tudi v prihodnji generaciji, ki bo na ceste zapeljala predvidoma v letu 2023 ali celo leto kasneje.

Preberite še: Neuradno: tu so prve podrobnosti prihodnjega Mustanga; bencin se še ne poslavlja

Da gre za več kot le govorice pa dokazujejo tudi najnovejši neuradni posnetki, ki prihajajo iz Združenih držav Amerike. Po tamkajšnjih cestah se namreč v popolni kamuflaži že vozijo prvi testni primerki sedme generacije športnika. Pri tem je jasno, da gre za zelo zgodnje prototipe, saj karoserija vozil ni odeta le v kamuflažno folijo, pač pa prekrita s posebnim platnom, ki zakriva vse prepoznavne detajle avtomobila.

Zaenkrat le motor?

A najpomembnejši je zvok, ki se širi iz para na pogled povsem generičnih izpušnih cevi. Na spodnjem posnetku je jasno slišati, da se pod motornim pokrovom skriva bencinski osemvaljnik. Ob tem se zdi, da je avtomobil opremljen z ročnim menjalnikom, na kar nakazuje zvok motorja med prestavljanjem in pa gibi testne voznice med čakanjem na semaforju, kjer se zdi, da je pred speljevanjem prestavila v prvo prestavo.

Pozorni gledalci bodo sicer opazili, da je v testnem vozilu nameščen volanski obroč posebne izvedbe Bullitt obstoječe generacije, po pesti generaciji Mustanga pa so recimo vzeti tudi stranska ogledala ter difuzor zadnjega odbijača. Zdi se torej, da je prihodnja generacija Mustanga še vedno precej v povojih, trenutno pa pri Fordu preizkušajo šele nov pogonski sklop, nameščen v 'telo' sedanjega Mustanga. Nenazadnje naj bi aktualna platforma služila tudi za razvoj prihodnje generacije vozila.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja