Poglejte, kaj so naredili iz enoprostorca

21. 12. 2021 | Matjaž Gregorič
Deli

Komaj je prišel na ceste, pa se je novi Volkswagen že znašel v rokah predelovalcev, ki ga pošiljajo na brezpotja

Morda se pri Volkswagnu držijo za glavo ob pogledu na skice predelanega Multivana, ki so se ga lotili specialisti iz nemškega podjetja Delta 4x4, nemara pa jim je ideja celo všeč. Strokovnjaki za terensko vožnjo so namreč uglajenega enoprostorca, ki je v začetku prejšnjega meseca doživel šele uradno premiero, spremenili v robatega športnega terenca za pustolovščine izven urejenih cest. Trenutno gre sicer samo za idejni koncept, a ga nameravajo pri Delti 4x4 uresničiti že v drugi polovici prihodnjega leta.

Preberite še: Vozili smo Volkswagen Multivan: Zakaj v njem ne boste vozili tovora?

Za lažjo vožnjo po terenu so Multivana s spremenjenim vzmetenjem  za dodatne štiri centimetre dvignili od tal in pri tem  uporabili vzmeti in blažilnike priznanih znamk Eibach in Bilstein. Za bolj samozavestno podobo so mu spredaj dodali ščitnik iz nerjavečega jekla s črnim matiranem zaključkom in dodatne žaromete za boljšo osvetlitev na brezpotjih. Mišičasto zunanjost poudarjajo razširjeni blatniki, na voljo pa bodo kolesa z 18- ali 20-palčnimi pnevmatikami.

Med dodatno opremo si bo mogoče omisliti strešni prtljažnik z ravno ploskvijo in predelovalci želijo ustreči tudi tistim, ki si želijo bolj polnokrven zvok motorja, zato jim bodo ponudili športni izpušni sistem. Vsekakor zanimivo glede na to, da Multivana poleg bencinskega ali dizelskega motorja med drugim lahko poganja priključno hibridna kombinacija. Predelovalci še niso razkrili ali so posegli tudi v Multivanovo notranjost, kjer je lahko do sedem sedežev, niti ni znano koliko bo treba odšteti za predelavo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"