Posebni F-type se klanja preteklosti in napoveduje konec dolgega obdobja

20. 6. 2022 | Jure Šujica
Deli

Posebna izvedba športnika bo na voljo proti koncu letošnjega leta

Jaguar F-Type velja za enega bolj prepoznavnih Jaguarjevih športnih avtomobilov in morda celo najbolj prepoznaven naslednik legendarnega modela E-type. A športnega duha britanska znamka ni pričela kazati z njegovo predstavitvijo, pač pa še nekaj let pred tem. Pravzaprav bodo leta 2023 praznovali 75 let izdelave športnih avtomobilov oziroma 75 let, odkar je na ceste zapeljal dvosedežnik po imenu XK-120.

Preberite še: Platinasti jubilej britanske kraljice na prav poseben način obeležili tudi pri Jaguarju

Častitljivo obletnico bodo pri Jaguarju obeležili s prav posebno izdajo F-Type-a. Ta bo pravzaprav v posebni izdaji na ceste zapeljal še v letošnjem letu, kaj točno pripravljajo Britanci pa zaenkrat še ni točno znano. Že sedaj pa je jasno, da bo prihod posebne izdaje hkrati pomenil tudi začetek konca nekega pomembnega obdobja.

Ostal bo le še i-Pace

Kot je za britanski Auto Express izjavil Thierry Bolloré, generalni direktor znamk Jaguar in Land Rover bo namreč F-type (mimogrede, na cesti vztraja že vse od leta 2014, kar pomeni, da gre za precej ostarel avtomobil) še zadnji avtomobil, opremljen z motorjem z notranjim zgorevanjem pred dokončnim prehodom na elektromobilnost.

Ta se bo zgodila že zelo kmalu, kar pomeni, da bo aktualna, sicer skromna modelna ponudba že zelo kmalu postala zgolj preteklost. Po besedah Bolloreja bo namreč čez nekaj let v ponudbi ostal le še električni križanec i-Pace. Kako daleč je ta 'prihodnost' pa prvi mož britanskega podjetja razkriva z besedami, da so testni prototipi že zapeljali na ceste.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol