Potrjeno: Lamborghini bo nadomestil vse v požaru izgubljene avtomobile. Kaj pa ostali?

18. 3. 2022 | Jure Šujica
Deli

Uruse in Huracane bodo nadomestili relativno enostavno. Aventadorji bodo na drugi strani predstavljali precejšen izziv.

Italijanski Lamborghini je pred časom napovedal konec proizvodnje modela Aventador, kar so sklenili z izdelavo še zadnje omejene serije modela, poimenovane Ultimae. V letošnjem letu bodo tako zaposleni z izdelavo modelov Huracan in Urus, proizvodne kapacitete pa so že zapolnjene vse do konca leta. Nedavna izguba 15 Lamborghini Aventadorjev Ultimae, ki so nedavno potonili z ladjo Felicity Ace je bil zato za znamko še toliko večji udarec.

Preberite še: Ladja z novimi vozili potonila, tu so nove (precej višje) ocene škode

Vseeno pa kupci omenjenih vozil ne bodo prikrajšani za svoje jeklene konjičke. Tako kot pred tremi leti, ko je Porsche v podobni nesreči izgubil zadnje primerke modela 911 GT2 RS generacije 991 so se namreč tudi pri Lamborghiniju odločili, da bodo obudili proizvodnjo in kupcem izdelali nove avtomobile ter tako nadomestili izgubljene primerke.

Z jasnimi načrti tudi pri Audiju in Bentleyju ...

Potrditev obuditve proizvodnje je prišla iz ust generalnega direktorja znamke, Stephana Winkelmana, ki je sicer razkril, da je Lamborghini v nesreče izgubil 85 novih vozil, večinoma pa je šlo za Uruse. Preostalih 70 vozil bo sicer še vedno relativno enostavno nadomestiti, obuditev in izdelava Aventadorjev pa bo, kot se je izrazil Winkelmann 'zapletena'.

Podobne načrte kot pri Lamborghiniju pa imajo tudi pri ostalih znamkah. Bentley naj bi tako že relativno hitro nadomestil polovico izmed 189 izgubljenih vozil, preostali del pa naj bi nadomestili do konca letošnjega leta. Pri Audiju, ki je v požaru izgubil največ avtomobilov, kar 1.800, bodo prav tako poskrbeli za nadomestitev z novimi vozili, pri Porscheju in Volkswagnu pa odločitve še niso sprejeli, a je pričakovati, da bo enaka, kot pri ostalih znamkah.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol