Prekinitev proizvodnje še za Volkswagen!

17. 3. 2020 | Jure Šujica
Deli
Prekinitev proizvodnje še za Volkswagen! (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Proizvodnja bo najprej prekinjena v Italiji, Španiji, na Portugalskem in na Slovaškem.

Očitno postaja, da so se koronavirusu vdali tudi največji. Po tem, ko je za prihodnje dni prekinitev proizvodnje napovedal drugi največji evropski avtomobilski koncern PSA (kmalu za tem pa je omejitev proizvodnje napovedal še Renault), so sedaj naposled enak ukrep napovedali še pri največjem avtomobilskem proizvajalcu, Volkswagnu. Tako kot pri PSA pa bo tudi pri nemškem avtomobilskem gigantu prekinitev zajela tovarne vseh znamk, ki so del skupine.

Po tem, ko sta minuli teden prekinitev proizvodnje najprej napovedala le Lamborghini in Seat (ter nato tudi Volkswagen, a le v slovaški tovarni) včeraj pa še Ducati, je danes Herbert Diess napovedal, da bodo za prihodnja dva ali celo tri tedne zaustavili vse svoje evropske obrate, najprej v Italiji, na Portugalskem, v Španiji in kot že napovedano tudi na Slovaškem, kjer bo proizvodnja prekinjena v dneh do petka, v prihodnjih dneh pa bodo nato sledile tudi vse preostale tovarne.

»Glede na trenuten občuten upad prodaje in povečano stopnjo negotovosti na področju dostave sestavnih delov do samih tovarn, bo proizvodnja v vseh tovarnah, ki so v lasti koncerna oziroma povezanih znamk v bližnji prihodnosti popolnoma zaustavljena,« je dejal generalni direktor Volkswagna, Herbert Diess. To pomeni, da bo v celoti zaustavljena proizvodnja vozil znamk Volkswagen, Audi, Bentley, Seat, Škoda, Lamborghini, Bugatti Scania, Man in pa Ducati. S tem bodo v vodo najverjetneje padli tudi Diessovi načrti 6,5-7,5-odstotnem dobičku v letošnjem letu, ki bi sledil uspešnemu letu 2019.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"