Previdno v Ljubljani, 'kazen' za neplačilo parkirnine kmalu precej višja

18. 10. 2022 | Jure Šujica
Deli
Previdno v Ljubljani, 'kazen' za neplačilo parkirnine kmalu precej višja (foto: STA)
STA

Odločitev so mestni svetniki sprejeli na nedavni seji. Drugi postopki ostajajo enaki.

Parkiranje v slovenski prestolnici bo v prihodnje še nekoliko dražje. No vsaj za tiste, ki ne bodo plačali parkirnine na mestih, ki so sicer namenjena parkiranju, a proti plačilu. Če so bili številni vozniki pred leti srečni ob odločitvi, da bo ljubljanska občina po novem neplačnike namesto s 40 kaznovala le z 12 evri kazni za parkiranje brez nakupa parkirnega listka (strošek dnevnega parkiranja), pa se ta znesek sedaj dviguje.

Tik pred županskimi volitvami so namreč ljubljanski mestni svetniki sprejeli svet, s katerim bodo v prihodnje neplačnike parkirnin kaznovali s plačilom zneska v višini 20 evrov ali osem evrov več kot doslej. Gre sicer za precej pogoste prekrške, saj na občini oziroma pri podjetju Ljubljanske tržnice in parkirišča pričakujejo, da bodo na ta račun na mesečni ravni zaslužili dodatnih 20.000 evrov, iz česar je mogoče razbrati, da mesečno zabeležijo okrog 2500 prekrškarjev.

Preberite še: Nadomestilo za uporabo cest vendarle ostaja enako? Ministrstvo za infrastrukturo odgovarja

Omenjeno kazen je sicer treba poravnati v roku osmih dni od prejema obvestila o prekršku, upoštevajoč delovni čas bank oziroma pošte ter morebitnih dela prostih dni. V nasprotnem primeru bodo pri podjetju JPT sprožili postopek zaradi neplačila parkirnine, kazen za prekršek pa bo skupaj s stroški postopka (in brez upoštevanih stroškov dnevne karte za parkiranje) znašala 80 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja