To je najbolj prodajan avto v Evropi! Kaj se dogaja s Teslinim modelom Y?

To je najbolj prodajan avto v Evropi! Kaj se dogaja s Teslinim modelom Y? (foto: Dacia)
Dacia

Tudi skupni rezultati so zelo naklonjeni avtomobilu, ki pa najverjetneje ni tisti, ki bi ga tam pričakovali ...

Dacia Sandero je tudi v aprilu osvojil evropski prodajni prestol. To se je zgodilo že tretjič v štirih mesecih, prodajni prirastek v primerjavi z lanskim aprilom pa je kar 37 odstotkov. Za romunsko kombilimuzino se je odločilo 24.835 kupcev, Volkswagen Golf na drugem mestu pa jih je privabil 21.592.

volkswagen

V Wolsburgu si lahko zadovoljno manejo roke, saj se je prodaja modela, ki letos praznuje 50 let, v primerjavi z lanskim aprilom okrepila kar za 65 odstotkov. Za slavljenca, ki je vrsto let kraljeval v evropskem vrhu, si lepšega darila skoraj ne bi mogli želeti.

Tudi pri Renaultu so lahko zadovoljni, saj je na tretje mestu Clio z 19.310 primerki kar je 24-odstotna rast. A hkrati imajo tudi skrbi, saj se mu je ob bok »prilepil« Volkswagen T-Roc, ki je prepričal z 19.225 kupcev, medtem ko Peugeot 208 s prodajo 17.273 avtomobilov na petem mestu že nekoliko zaostaja.

RENAULT

Zanimivo je, da med prvimi dvajsetimi manjka Tesla Model Y, ki je bil evropska prodajna številka 1 v marcu. Teslin »električar« je bil v aprilu na skromnem 26. mestu z 9.329 prodanim primerki, kar je 11-odstotno zmanjšanje glede na enak lanski mesec.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan