Prometnim dovoljenjem znova podaljšana veljavnost - preverite, do kdaj!

15. 4. 2020 | Jure Šujica
Deli

Hkrati z njimi pa je tako kot v prvem primeru podaljšana tudi veljavnost vozniških dovoljenj.

Neuradne napovedi ministrstva za infrastrukturo, da naj bi do sredine prihodnjega meseca ponovno uvedli tehnične preglede za vse tipe motornih vozil, so se izkazale za neresnične. Še v torek smo zapisali, da se bodo delavnice za tehnične preglede in registracije vozil znova odprle 17. maja, pa je na sredini dopisni seji vlade prišlo do vnovičnega podaljšanja tega roka.

Po novem tako velja, da je za vsa motorna vozila (izjema so le tista, ki imajo nameščene začasne registrske oznake), ki jim je oziroma bo registracija potekla po 18. marcu letos, rok za registracijo prestavljen na 17. junij. Hkrati so na isti seji podaljšali veljavnost vozniških dovoljenj. Tudi ta bodo, če je njihova veljavnost potekla po 21. marcu, veljavna vsaj še dobra dva meseca, in sicer do 17. junija.

Sredina odločitev vlade (ki na isti seji še ni odpravila omejitve prehajanja med občinami) posredno povečuje pritisk na delavnice za servisne preglede in pa avtomobilske servise. Oboji se namreč ukvarjajo z upadom prometa, hkrati pa bo nadaljnje podaljševanje veljavnosti dovoljenj, če ne bodo sprejeti dodatni ukrepi (v obliki postopnega odpiranja delavnic s prednostjo za vozila z dlje časa pretečenimi vozniškimi dovoljenji in podobo), zagotovo prineslo nove težave in slabo voljo med čakajočimi vozniki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja