Prva Rimac Nevera že udeležena v prometni nesreči (video)

18. 8. 2022 | Jure Šujica
Deli
Prva Rimac Nevera že udeležena v prometni nesreči (video) (foto: Jure Šujica)
Jure Šujica

Avtomobil je imel v dneh pred nesrečo na preizkušnji znan ameriški avtomobilski vplivnež, ustanovitelj portala The Smoking Tire

Rimac je nedavno po petih letih razvoja naposled javnosti predstavil prvi serijski primerek svojega modela Nevera. Avtomobil z zaporedno številko 0000, odet v zeleno barvo bo sicer ostal v lasti podjetja, namenjen pa bo najrazličnejšim testiranjem in promocijskim namenom. A prav mogoče je, da je bil omenjeni avtomobil že udeležen v prvi prometni nesreči, ki se je po vrhu vsega zgodila na drugi strani Atlantika.

Preberite še: Rimac Nevera številka 1 dobil novega in pričakovanega lastnika

Koliko Never so pri Rimcu izdelali do sedaj sicer ni znano, saj so uradno razkrili le še eno, v črno odet primerek z zaporedno številko 0001, izdelano posebej za Nica Rosberga, tudi v najboljšem primeru pa številka še ni presegla petih vozil.

V video posnetku, ki se je pojavil na spletu pa je medtem že mogoče videti, kako je bil primerek, na pogled identičen tistemu, ki smo si ga v živo tudi sami ogledali na otvoritvi mostu Pelješac udeležen v prometni nesreči. Iz spodaj objavljenega posnetka je razvidno, da je avtomobil miroval v križišču, vanj pa je nato od zadaj trčil motociklist. V nesreči naj ne bi bilo poškodovanih in medtem ko je videti, da jo motocikel povzročitelja ni odnesel najbolje, iz posnetka ni razvidno, kolikšen je obseg škode na hrvaškem hiperšportniku.

Da gre za prvo izdelano Nevero pa nakazuje tudi objava prepoznavnega ameriškega avtomobilskega novinarja Matta Farraha, ki je le dan (ali manj) pred objavo video posnetka na družabnem omrežju Instagram objavil fotografije, nastale med testiranjem istega avtomobila. Opremljenega s kalifornijskimi registrskimi oznakami, ob katerih je med drugim pripis „Jutro sem preživel s prvo produkcijsko in naravnost noro, 1.914 'konjsko' Rimac Nevero.“

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Farah (@thesmokingtire)

Ali je bil Farrah voznik v avtomobilu, sicer namenjenem na avtomobilski teden v Montereyju ni znano, bodo morali pa pri Rimcu sedaj močno zavihati rokave, če bodo želeli avtomobil pripraviti do dogodka, ki se bo odvijal v prihodnjih dneh.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"