Raziskava pokazala, kateri so največji strahovi voznikov po svetu

24. 11. 2022 | Jure Šujica
Deli

Česa pa se vi najbolj bojite? Zaupajte nam v komentarjih.

Vsak povprečni voznik kjerkoli na svetu ima verjetno vsaj eno šibko točko, vsaj en dogodek, ki se ga resnično boji, da ga bo doživel. In tovrstni strahovi so lahko zelo različni, od strahu pred bočnim parkiranjem (ki ga marsikdo pridobi že na prvih urah vožnje v avtošoli) do strahu pred tem, da jim bodo njihov avtomobil ukradli nepridipravi. In številni iščejo nasvete ter informacije tudi na spletu.

Pri podjetju Vanarama, specializiranem za lizing na področju avtomobilov in dostavnikov, so zato v sodelovanju z Googlom naredili zanimivo raziskavo, česa se – sodeč po iskalnih geslih na spletu – vozniki najbolj bojimo oziroma imamo v zvezi s tem največ težav. In na prvo mesto se je med 50 državami z največjo poseljenostjo (izvzeti sta Rusija in Kitajska, kjer Google nima podatkov), ki so jih vzeli v vzorec (podatkov za Slovenijo zato žal ni), zasidral strah pred kozmetičnimi poškodbami.

Preberite še: Rusi držijo obljubo, čisto novi Moskvič je tu. Poglejte prve fotografije

Praske in manjše udrtine so namreč kot največji strah navedli v 28 izmed 50 držav (skupaj 56 odstotkov vseh držav). Med njimi je tudi Indija, po številu prebivalcev druga največja država na svetu, znana prav po naravnost kaotičnem prometu, in recimo Avstralija. V Evropi so omenjeni strah na prvo mesto postavili v Franciji, na Finskem, v Španiji, Romuniji in na Norveškem. Tovrsten strah se sicer pojavlja tudi na Japonskem in v Mehiki.

Zanimivo, na drugo mesto se je uvrstil strah pred bočnim parkiranjem. Slednje očitno dela velike težave prebivalcem Združenih držav Amerike, Kanade in Brazilije, v Evropi pa tudi Švedom, Nemcem in Poljakom. Poleg tega so v Evropi v upoštevali še Veliko Britanijo, kjer se vozniki najbolj bojijo okvar avtomobila, in Italijo, kjer se vozniki (kar niti ni presenečenje) najbolj bojijo avtomobilskih tatvin.

Na lestvici sta se sicer kot največji težavi voznikov pojavili kar dve vrsti parkiranja, vzvratno in bočno, res pa je, da je slednjega kot največjo težavo navedlo bistveno več voznikov, kar 1,6 milijona. Vzvratno parkiranje predstavlja precej manjšo težavo, na seznamu zadetkov se jih je namreč znašlo le 502.000. In kateri je vaš največji strah, povezan z vožnjo oziroma avtomobilom? Več o raziskavi si sicer lahko preberete na tej povezavi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"